Spinning – trening for deg?

Dersom du er gått lei tradisjonelle treningsapparater er kanskje spinning perfekt trening for deg?  Denne innendørssyklingen fokuserer på å øke din utholdenhet.

Spinning er stasjonær innendørssykling som har til hensikt å gi treningseffekt til alle uansett form.  Spinning har en enkel koreografi som blir ledet av en instruktør som motiverer deg.  Instruktøren gir deg beskjeder underveis i løpet av timen om hvor fort du skal sykle, om du skal stå eller sitte og om motstand skal være tung eller lett.  Det er viktig å merke seg at motstanden på sykkelen er relativ.  Det betyr at det som er tungt for deg ikke nødvendigvis er tungt for sidemannen.  Det er dette som er fint med denne aktivitetsformen, at en utrent kan trene sammen med en godt trent.

Spinning bringer gleden som utendørsaktiviteten sykling er inn på treningssenteret.  Mange som sykler ute velger spinning når været er dårlig eller det er mørkt ute.

Dersom du ønsker å delta på en spinningtime vil du gå gjennom flere inndelte intensitetssoner i løpet av timen.  Disse sonene er oppvarming, rolig langkjør, intervall og hurtig tempo. Dette vil hjelpe deg å øke utholdenheten din.

Liker du denne treningsformen vil du helt sikkert holde deg til den for en lang tid.  Trener du utholdenhetstrening flere ganger i uken er du sikret en sunn livsstil og god helse. 

Trener du for å gå ned i vekt, er spinning en fin aktivitet.  I løpet av en 40 minutters time forbruker en gjennomsnittsperson ca. 500 kcal.  I tillegg er sykling skånsomt for leddene noe som gir lav risiko for skader.