Rask gange like bra som løping?

Ny studie mener at rask gange er like bra for helsen som en løpetur.

Forskere har konkludert: rask gange er like bra for helsen som løping – men bare dersom du sammenligner kaloriforbruket og ikke tidsforbruket.

Studier har undersøkt dette spørsmålet i en årrekke, er rask gange like bra som en løpetur?  Styrker rask gange hjertet like mye som en joggetur?

Forskere ved Lawrence Berkeley National Laboratory in California og Hartford Hospital in Connecticut mener de har funnet svaret på dette spørsmålet. 

De har sammenlignet titusener av løpere og personer som går turer: effekten av treningen kommer an på energiforbruket/kaloriforbruket og ikke hvor lenge du trener.

Det tar lenger tid å gå en kilometer enn å løpe en kilometer.  Men sammenligner du distansene etter energiforbruket, er det sammenlignbart.  Forskerne mener at gjør du lik mengde trening, altså forbruker lik mengde med kalorier, vil du få den samme effekten på helsa di.

Forsøkspersonene i denne studien bar 33 600 løpere som var en del av «the National Runners Health Study» og 15 045 som gikk turer fra «the National Walkers Health Study.  Det ble målt blodtrykk, blodsukker og kolesterol ved starten av studien.  Forsøkspersonene ble observert i periode på 6 år for å se hvem som fikk diagnose høyt blodtrykk, høyt kolesterol eller diabetes.

Resultatene viste at de som hadde lik treningsmengde målt i energiforbruk fikk den samme positive effekten på helsen, uansett om de løpte eller gikk.

Lik oss på Facebook: trykk her.