Få superkondis med 4×4

4x4 er en effektiv treningsform som ble gjort populær av norske hjerteforskere på NTNU. I denne artikkelen får du alt du trenger for å gjennomføre en god økt med 4x4!

Ikke reduser fysisk aktivitet til en pille

Er det slik at en gruppe med liten treningserfaring blir motivert til å være fysisk aktive etter 12 uker på trimsykkelen med det de får høre at er 1,5 mmol/L konsentrasjon av laktat i blodet? Vi mister en del ved å se på trening kun som et middel for bedre fysisk helse. 

Treningsprogram Birkebeineren

Her presenteres treningsprogram til deg som trener til Birkebeineren på ski.  Programmene er laget av Øyvind Sandbakk, fagansvarlig utholdenhet ved Olympiatoppen Midt-Norge.

Værforhold og maratonprestasjon

Det er en enorm påkjenning for kroppen å løpe maraton, og ulike faktorer virker inn på prestasjonen. Fokuset i denne artikkelen er hvordan værforhold har betydning for prestasjonen.

Lær deg effektiv skøyting

Stadig flere har begynt å trene skøyting. I skøyting slipper du å smøre skiene, og med litt trening kan du danse over snøen rytmisk og lett. Det benyttes ulike del-teknikker i skøyting; padling benyttes i motbakker og dobbeldans i flatt terreng og slakt oppover. Enkeldans benyttes i flatt terreng og slak nedover, mens skøyting uten staver brukes i nedoverbakker. Grunnprinsippene er imidlertid de samme for alle teknikkene. I denne artikkelen vil du få gode tips som vil gi deg en bedre teknikk. 

Klart for Tour de Ski – slik kåres den komplette skiløper!

Tour de Ski begynner i Oberhof i Tyskland på lørdag, og tusenvis av nordmenn heier på våre norske håp. Men hva skal til for å lykkes i konkurransen?Artikkelen er skrevet av trening.no’s Øyvind Sandbakk, Post Doktor ved Institutt for Bevegelsesvitenskap, NTNU og Trine Karlsen, Post Doktor ved K.G. Jebsen – senter for hjerterening, ISB, NTNU