Kondisjonstrening uten løping

Mange sliter med skader og plager som gjør at de ikke kan løpe, og noen liker rett og slett ikke å løpe. Hvordan får du opp kondisjonen når du ikke kan løpe? Hvordan trener du alternativt?

Ikke reduser fysisk aktivitet til en pille

Er det slik at en gruppe med liten treningserfaring blir motivert til å være fysisk aktive etter 12 uker på trimsykkelen med det de får høre at er 1,5 mmol/L konsentrasjon av laktat i blodet? Vi mister en del ved å se på trening kun som et middel for bedre fysisk helse. 

Treningsprogram Birkebeineren

Her presenteres treningsprogram til deg som trener til Birkebeineren på ski.  Programmene er laget av Øyvind Sandbakk, fagansvarlig utholdenhet ved Olympiatoppen Midt-Norge.

Rødbetjuice = økt prestasjon?

I disse dager lanserer Coop, med Petter Northug i front, en sportsdrikk som inneholder rødbeter. Denne artikkelen vil se nærmere på hvordan tilskudd av rødbeter kan påvirke utholdenhetsprestasjonen. 

Lær deg effektiv skøyting

Stadig flere har begynt å trene skøyting. I skøyting slipper du å smøre skiene, og med litt trening kan du danse over snøen rytmisk og lett. Det benyttes ulike del-teknikker i skøyting; padling benyttes i motbakker og dobbeldans i flatt terreng og slakt oppover. Enkeldans benyttes i flatt terreng og slak nedover, mens skøyting uten staver brukes i nedoverbakker. Grunnprinsippene er imidlertid de samme for alle teknikkene. I denne artikkelen vil du få gode tips som vil gi deg en bedre teknikk. 

Klart for Tour de Ski – slik kåres den komplette skiløper!

Tour de Ski begynner i Oberhof i Tyskland på lørdag, og tusenvis av nordmenn heier på våre norske håp. Men hva skal til for å lykkes i konkurransen?Artikkelen er skrevet av trening.no’s Øyvind Sandbakk, Post Doktor ved Institutt for Bevegelsesvitenskap, NTNU og Trine Karlsen, Post Doktor ved K.G. Jebsen – senter for hjerterening, ISB, NTNU