Få superkondis med 4×4

4x4 er en effektiv treningsform som ble gjort populær av norske hjerteforskere på NTNU. I denne artikkelen får du alt du trenger for å gjennomføre en god økt med 4x4!

Treningsprogram Birkebeineren

Her presenteres treningsprogram til deg som trener til Birkebeineren på ski.  Programmene er laget av Øyvind Sandbakk, fagansvarlig utholdenhet ved Olympiatoppen Midt-Norge.

Værforhold og maratonprestasjon

Det er en enorm påkjenning for kroppen å løpe maraton, og ulike faktorer virker inn på prestasjonen. Fokuset i denne artikkelen er hvordan værforhold har betydning for prestasjonen.

Valg av løpesko kan påvirke din løpsøkonomi

Utvalget av løpesko blir større og større for hvert år, noe som kan gjøre det vanskeligere å velge riktig sko med tanke på løpsøkonomi. Er det lurt å velge en sko med mye demping, eller en mer flat minimalistisk sko uten demping? 

Klart for Tour de Ski – slik kåres den komplette skiløper!

Tour de Ski begynner i Oberhof i Tyskland på lørdag, og tusenvis av nordmenn heier på våre norske håp. Men hva skal til for å lykkes i konkurransen?Artikkelen er skrevet av trening.no’s Øyvind Sandbakk, Post Doktor ved Institutt for Bevegelsesvitenskap, NTNU og Trine Karlsen, Post Doktor ved K.G. Jebsen – senter for hjerterening, ISB, NTNU