Kle deg rett til løpeturen

Slik kler du deg rett til utetreningen om våren.

Produkttekst fra Kari Traa.

Våren er høysesong for forkjølelse. Sola varmer og vi går i fella og kler av oss; men lufta er skarp. Derfor råder ekspertene oss til å ikke pakke bort ulla etter påske, men snarere skifte den ut til fordel for en lettere variant.

– Trener du utendørs og svetter, i for eksempel i bomullsklær, blir økten fort en kald affære, advarer designansvarlig hos Kari Traa, Johanna Hills-Johnes.

Det fordi bomull trekker til seg fukten, uten å isolere, og plagget vil kjennes tungt og vått mot huden. Hills-Johnes oppfordrer derfor til å bruke ull til utendørstrening om våren.

– Ull har en unik evne til å tilpasse seg endrede temperaturforhold og isolerer både mot varme og kulde slik at du hele tiden får en jevn kroppstemperatur.

Noe som passer seg i nordisk klima hvor temperaturen skifter raskt.

– I tillegg har ull svært gode pusteegenskaper slik at du unngår å bli klam, tilføyer hun.

 

Camilla 300px DSC06758

Camilla Aastorp Andersen «Treningsfrue» elsker å bruke Tikse fra Kari Traa.

Fort gjort å kle på seg for mye

PT og toppblogger Camilla Aastorp Andersen «Treningsfrue», sverger til Tikse sommerull fra Kari Traa, som ble lansert i fjor som et lettere alternativ i hundre prosent merinoull.

– Det er fort gjort å kle på seg for mye når en skal trene utendørs, og alle som løper vet hvor forferdelig det er å bli for varm, skriver hun på bloggen sin i dag.

«Treningsfrue» anbefaler selv et eller to tynne merinoull-lag under treningsjakka til utendørstreningen.

– Ved å bruke tynne ullplagg, kan jeg kle meg lettere slik at jeg får maks bevegelsesfrihet under økten, i tillegg til at jeg holder meg varm uten å bli klam.

 

Brukes av beduinene i ørkenen

Kari Traa lanserte i fjor den store ullskiftedagen for å rette oppmerksomhet mot, og fjerne misoppfatninger, rundt ullbruk.

– Det råder en misoppfatning om at ull er forbeholdt vinterhalvåret. Det er altså feil.
Nettopp på grunn av ullens evne til å isolere, også mot varme, har ull i århundrer blitt brukt av blant andre beduinene i ørkenen.

Aastorp Andersen er også en tilhenger av ull om sommeren.

– Fordi jeg er frossen av meg, er Tikse-ullen også veldig god å ha på kjølige sommerkvelder, i båten eller på fjelltur. Så for all del, ikke pakk bort ullen etter påske; skift den heller ut til en tynnere variant, anbefaler hun.

Tre jenter IMGP6221