I form til sommer´n – uke 4

Av og til er terskelen til å komme seg på trening høyere enn andre dager.  Uke 3 ble en slik uke for meg.

Når motivasjonen svikter- Just do it!
Når sofaen frister mer enn joggeskoa, er det lett å falle for fristelsen til å droppe treningen. Når slike tanker kommer, står man ovenfor et valg.  Sofaen eller på med joggeskoa? Disse tankene vil garantert  komme i løpet av en treningsperiode, og da er det viktig at du spoler tilbake å tenker på hvorfor du i utgangspunktet startet med dette. Satte du deg gode, spesifikke mål? Hvor sterkt ønsker du å nå målene dine?  Er du usikker? Ta en gjennomgang av SMARTmålene dine en gang til. Juster målene dine vist det er nødvendig.  Er de like attraktive?  Er de fortsatt realistiske?  Har du registrert framgang i treningen din så langt? I så fall er det bare å bestemme seg for å fortsette,  Just do it! Du angrer aldri på en treningsøkt!

Les også: Hvil deg tilbake i toppform

Boost motivasjonen din med en Cup-uke
Denne uken  skal jeg sette inn et ekstra høy gir ved å utfordre meg selv til mer trening. Denne uken har jeg kalt ”Cup-uke”.
I tillegg til treningsplanen skal jeg legge inn minimum 30 minutter med trening på de dagene jeg i utgangspunktet har treningsfri. Denne aktiviteten skal være lystbetont.  Dette gjør jeg for å utfordre meg selv litt ekstra, samtidig som det er gøy med en utfordring. Bli gjerne med du også! Men vær smart, å kjenn etter om du har nok energi og tilstrekkelig med søvn. Lytt til kroppen, og husk at det ikke noe nederlag å stå over en treningsøkt om kroppen din sier ifra om det.

Finn din egen favoritt økt
Hva slags type trening synes du er GØY? For min egen del er det en treningsform som alltid får meg motivert, og det er boksing. ”The nobel art of selfdefence ” som det så fint heter. Boksing er en treningsform som hjelper meg til å koble ut. Jeg bruker å si at boksing på sekk er min form for mindfulness. Dette høres kanskje litt rart ut. Men når jeg bokser, så kobler jeg ut alt hverdagsstress, og retter hele mitt fokus mot oppgaven med å treffe boksesekken. Hurtig, og så presist som mulig! Et ekstra pluss er det jo selvsagt også, at boksing forbedrer både oksygenopptaket og fettforbrenningen.

Her en et forslag til en bokseøkt fra Trenpånett, som du kan trene hjemme sammen med et familiemedlem eller med en venn:

Tren med en venn
Liker du å trene alene, eller motiveres du av å trene med en kompis?
Denne uken har jeg invitert min venninde, Lill Iren, til å bli med meg på Cup uka.
Her er noen øvelser som dere kan gjøre sammen:

1Knebøy
Knebøy

3Pistol squat for 2
Pistol squat 1

2Pistol squat
Pistol squat 2

4Push ups for 2
Push ups for to

5Stående roing
Stående roing

6Bicepscurl 2arms
Bicepscurl toarms

7Biceps curl 1 arms
Bicepscurl enarms

8DipsPlanke
Dips planke

Ukas kostholdstips fra vår kostveileder Svanhild Sunde: Spis mer egg!
Egg er en utmerket proteinkilde, er full av vitaminer og mineraler, og er «friskmeldt» i forhold til kolesterol og fettsyreprofil.  Gode proteinkilder gir varig energi og metthet og hjelper på forbrenningen i tillegg til å gi musklene nyttige byggeklosser.
Velg gjerne økologisk, både for smakens skyld, for samvittigheten og for innhold av næringsstoffer
Varier med kokte egg, stekte, eggerøre og omelett. Bruk i baking som for eksempel i havrestykker med cottage cheese, eller lag grove pannekaker til frokost eller kvelds.

Grove amerikanske pannekaker.
Bruk rå egg i smoothie, de gir ingen smak, men masse næring!
Smoothie med jordbær & chili.

Følg med på www.spisnytlev.no det kommer flere oppskrifter på både omelett og smoothies fremover!

Lykke til videre med en sunnere livsstil!
Sporty hilsen
PT Renate Bolland