Vi dro på tur i sommerkolleksjonen til Fjellräven

Fjellräven har kommet med ny sommerkolleksjon – Vi dro til fjells og satt klærne på prøve.

Det har vel aldri vært flere mennesker som skal gå på tur i Norge som i sommer – været kan fort snu og det gjelder å ha riktig utstyr og bekledning.

Fjellräven sin sommerkolleksjon oser av kvalitet og vi må tilbake til røttene for å finne ut hvorfor.

Fjellräven blir til

Fjällräven ble skapt av en manns visjon: en visjon om å gjøre naturen tilgjengelig for flere mennesker. 

Grunnleggeren Åke Nordin ble født i Örnsköldsvik i området svenskene kaller «Höga kusten» og det var på en av hans mange eventyr at ideen til det som skulle bli Fjällräven oppstod.

Åke ønsket å skape en ryggsekk som både kunne romme utstyret hans, og som også satt komfortabel på ryggen. Med morens symaskin og farens verktøy skapte Åke en ryggsekk med meis av tre i kjelleren. Og med den var frøet sådd.

Gjennom mange tiår har Fjellräven lagd kvalitetsklær og turutstyr basert på sine verdier og historie.

På tur i fjellet

Det er ikke alltid like lett å kle seg riktig når man skal opp i fjellet. Temperaturene i lavlandet er vanligvis høyere enn når du kommer lengre opp i høyden. I tillegg kan man møte vind og været kan fort skifte fra sol til regn og tåke.

Samtlige av plaggene vi testet holdt svært høy standard, var slitesterke og tålte røft terreng. De var komfortable og lagd for lage turer.

Vi fant noen favoritter – det kommer du også garantert til å gjøre.

Sjekk ut Fjellräven sin sommerkolleksjon her

Kaipak jakke

Jakken passer perfekt i sommerfjellet og har blitt en favoritt til hverdags også. Den er slitesterk – tåler en trøkk, motstår vind og lett regn. Fjällräven ha lagd jakken med stretch under armene som gjør at bruksopplevelsen er på topp når du ferdes ute i naturen. Jakken puster godt og har selvfølgelig smarte lommer på de riktige stedene.


Keb Agile bukse

Buksen passer egentlig fra tidlig vår til sen høst og gjerne til all slags bruk. Buksen har en lav vekt og er virkelig slitesterk samtidig som den beskytter beina i røft og tøft terreng. Møter du en kort regnskur tørker buksen også fort. Dette er en bukse du sannsynligvis vil bruke oftere enn når du bare går på tur.


Vardag bukse

Dette er en god turbukse til mindre og enklere turer. Buksen holder likevel veldig god standard, er slitesterk og er veldig komfortabel. En ting vi merket oss, buksebeina avsluttes med strikk – helt genialt rundt tursko og støvler. Store praktisk lommer – perfekt bukse til friluftsliv i hverdagen.


Vardag jakke

Dette er rett å slett en tøff jakke og en stor favoritt! En særdeles slitesterk jakke som bare blir finere og mer komfortabel jo mer du bruker den. Kan oppleves litt stiv i starten, men den blir bare bedre og bedre. Passer vel så godt på tur som til bruk i hverdagen eller på tur i byen.


Vardag Lite Fleece M

Denne fleecegenseren imponerte ikke ved første øyekast, men endte opp med å bli kanskje den største favoritten. Vi syntes fleecegenseren virket litt stor uten særlig passform.

Men gjett om vi tok feil – fleecegenseren imponerte til gangs. Den har særdeles god kvalitet, er lett og er behagelig både på tur og i hverdagen. Ja, passformen er litt stor, men på tur ble den rett å slett et plagg vi ikke ønsket å ta av oss. Den passer også perfekt under en skalljakke når været slår om og blir litt mer utfordrende.

Abisko Padded Vest W

En lett og komfortabel vest. Enkelt å pakke i sekken til en litt kjølig sommerkveld rundt bålet høyt oppe i fjellet. Genial å bruke under en jakke på virkelig sure dager på tur.


Abisko Wool Classic SS

Alle burde ha med seg ull på tur – ull er gull. T-skjorten har en herlig passform og er myk som et lam. Ull t-skjorten er perfekt å gå på tur i – den oppleves pustende når der er varmt og holder deg varm når det er kaldt. Skal du på en tur som gjerne varer noen dager er det greit å vite at ull er motstandsdyktig mot dårlig lukt.

Hodeplagg

Når du er ute på tur er det behagelig å ha en hatt eller caps på hodet. Den beskytter mot sola på fine dager og stopper svetten fra å renne ned i fjeset i de tøffeste motbakkene.

Sjekk ut Fjellräven sin sommerkolleksjon her