Prøv en topptur i Lyngsalpene

Lyngsalpene er i verdensklasse når det gjelder natur og skimuligheter og det er på våren Lyngen er på sitt beste.

Det som er så spesielt med Lyngen er de bratte fjellene helt nede fra havnivået. Du kan gå på hvilken som helst topp og du ser hav og fjell uansett. Du har perfekt utsikt! En av grunnene til at skiturister blir tiltrukket av Lyngen er at du kan kjøre på ski fra toppen av fjellet og helt ned til havet. Det er rå, vakker og vill natur som du må langt opp i alpene for å finne maken til og der har du ikke sjøen i umiddelbar nærhet.

Lyngsalpene ligger en liten kjøretur fra Tromsø

Omtrent 50 kilometer øst for Tromsø ligger Lyngenhalvøya. Korteste vei fra Tromsø en en kjøretur til Breivikeidet, så en bilferge over til Svensby, som ligger midt på halvøya. Eller du kan kjøre via Nordkjosbotn til Lyngseidet, bilturen tar ca 2 timer fra Tromsø
Navnet Lyngsalpan kommer av de høye og spisse fjellene i fjellkjeden som strekker seg over halvøya. Høyeste fjell er 1834 meter høye jiehkkevarri.

Lyngen har noe for de fleste. Man finner lette turer og krevende turer. Du kan gå mange trygge turer som ikke er for bratte, men skal du på gå på ski i Lyngen bør man kunne gjøre gode sikkerhetsvurderinger. Det er mange elementer man må hensyn ta før begir seg ut på tur og selv om det er full vår nede ved sjøen kan det være det stikk motsatte oppe i fjellet. Det kan være mildt ved sjøen og tørt og kaldt oppe i høyden. Midnattsolen kan også varme opp fjellsiden og det påvirker snøen. Det er anbefalt å dra på tur med en guide, da kan man lettere nyte den fantastiske turen.

Tre toppturer i Lyngsalpene

Russelvfjellet (818 moh.)
Dette er en forholdsvis enkel tur i spektakulære omgivelser. Fjellet har to topper det er verdt å avlegge et besøk. Det er en fin rundtur med start i Skeivågen og avslutning i Russelvdalen.

Storgalten (1290 moh.)
Storgalten er gedigent skifjell. Den store, runde formen gjør dette til et prima topptursmål. Fjellet ligger i Nord-Lyngen. Middels vanskelig.

Rørnestinden (1041 moh.)
Ved tettstedet Lyngseidet ligger Rørenestinden. Fra toppen får du flott utsikt over Kjosenfjorden. Rørnestinden kan by på flere mulige nedkjøringer, fra enkel til avansert.

Laget i samarbeid med Visit Nord-Norge

Kanskje du også vil lese denne: