Fjelltur til Verdenssvaet

En av verdens største sammenhengende steinformasjoner er mer enn geologisk moro. Det er en fjelltur som passer like godt for syklister som vandrere. Enkel tur. Rå utsikt. Enda råere turområde.

Verdenssvaet eller bare Svadet er en fjelltur som ligger langs med E6 i Narvik kommune. Turen har lenge vært populær blant den lokale og regionale befolkningen. De siste årene har stadig flere folk tatt turen nordover på E6 for å oppleve en av verdens største sammenhengende steinformasjoner. Selve turen på det enorme steinflaket er veldig fascinerende. Men, det mest imponerende av alt er kanskje utsikten mot toppen. Få fjellturer i Nord-Norge gir deg så mye for “penga”.

Turbeskrivelse til Verdenssvaet

Turen til Verdenssvaet starter i fra parkeringsplassen som ligger ca. 1 times kjøring sørover langs E6 fra Narvik på høyre side. Om du er på vei nordover ligger parkeringsplassen ca. 10-15 minutter fra fergeovergangen i Skarsfjord langs E6. Vær oppmerksom på at det er begrenset med parkering på plassen, og at man må ta hensyn til andre som ønsker å oppleve den flotte utsikten.

Fra parkeringsplassen går det tydelig sti i retning av Verdenssvaet. I starten følger du et lite vannsystem med noen små kulper som du kan ta en dukkert i når du er ferdig med turen.

Les mer om turen her: https://nordnorge.com/aktivitet/fjelltur-til-verdenssvaet/

Kanskje du også vil lese denne: