Fjelltur til Elgen i Harstad

En god halv time fra Harstad sentrum finner du fjellet Elgen. Dette er en enkel fjelltur hvor du får en fantastisk utsikt på toppen.

Du kan parkere ved kapellet i Elgsnes. Fra parkeringen krysser du veien og turen starter på en traktorvei som du følger oppover. Etter 500-600 meter går den over i en sti som gradvis leder deg opp ryggen til toppen av fjellet. Turen opp til Elgen er ikke krevende og du får mye utsikt for relativ liten innsats. Dette har gjort den til en av de mest populære fjellturene rundt Harstad.

Vakker utsikt mot midnattssola

På toppen har du nydelig utsikt, spesielt i nordlig retning. Ønsker du å oppleve midnattsola og du er i nærheten rundt Harstad er dette en perfekt plass. Hvis du i tillegg pakker noe godt i sekken og tar med noen venner, familie, eller partneren, blir dette en helaften du sent vil glemme.

Turen er også for fjellvante barn

På denne turen kan du ta med barna om de er vant med å gå i fjellet. Husk å planlegg turen på premissene til den i gruppa som har dårligst utgangspunkt. Blir man sliten kan du snu og gå ned den veien man kom. Det er turen som er målet, ikke nødvendigvis toppen selv.

SESONG

Juni – Oktober

VANSKELIGHETSGRAD

Enkel

VARIGHET

2 timer tur/retur

DISTANSE

8 km t/r

HØYDEMETER

Ca. 500 høydemeter

Kanskje du også vil lese denne: