Dønnamannen (858 moh)

Dønnamannen er en av de mest kjente fjellene langs Helgelandskysten. Når du ser Dønnamannen fra avstand, så ser det ut som en mannsperson sitt hode som ligger på ryggen og ser opp mot stjernene. Om du har en dag med fint vær, så er det få steder på Helgelandskysten som gir deg så god utsikt som fra denne toppen. 

SESONG

Sommer

VANSKELIGHETSGRAD

Krevende

DISTANSE

8-12 km

TIDSBRUK

4-6 timer

Komme seg til Dønnamannen

Fra Sandnessjøen fa ferge fra Sandnessjøen Fergekai mot Dønna (Bjørn Fergekai). Etter fergekaien på Dønna, kjør mot Solfjellsjøen i nordlig retning på Dønna. Før du kommer til Solfjellsjøen vil du se et skilt som viser at Breivika ligger mot venstre. Kjør denne veien til det ikke går lenger, og du vil nå en parkeringsplass på høyre side av veien. 

Du kan også komme deg til Dønnamannen ved å ta ferge fra Søvik Fergekai. Søvik ligger rett syd for flyplassen i Sandnessjøen (ca. 16  kilometer fra Sandnessjøen sentrum). Etter en 20 minutter lang fergetur, så tar det ca. 15 minutter å kjøre ved startstedet for stien ved Hagen. Underveis krysser du blant annet broen som knytter Herøy og Dønna sammen. 

Les mer om turen her: Dønnamannen | Full Turbeskrivelse | Helgelandskysten | Nord-Norge

Kanskje du også vil lese denne: