Trening på tom mage gir økt fettforbrenning?

Trening på tom mage kan øke fettforbrenningen med opptil 20 % mener amerikanske forskere.

Du kan forbrenne opptil 20 % mer kroppsfett med morgentrening på tom mage, i følge ny forskning.

Studien er publisert i British Journal of Nutrition.

Studien ville finne ut om det er en fordel å trene fastende om morgenen og om effekten av dette gir økt matlyst senere på dagen.

Forskerne ba 12 fysisk aktive menn å gjennomføre en økt på tredemølle kl. 10 om morgenen enten etter de hadde spist frokost eller i en fastende tilstand (ikke spist siden kvelden før).

Etter treningsøkten fikk alle deltakerne en sjokolade milkshake som restitusjonsdrikk.  Senere på dagen ble deltakerne servert en pastalunsj hvor de ble bedt om å spise til de ble “passende mett”.  Energi- og fettinntak etter dette måltidet ble beregnet, sammen med energiforbruk og fettforbrenning i forbindelse med treningsøkten.

Resultatene viste at en treningsøkt om morgenen ikke medførte at forsøkspersonene inntok flere kalorier eller fikk økt matlyst i løpet av dagen som en kompensasjon for treningen.

Målingene viste også at de som hadde trent fastende økte fettforbrenningen med nesten 20 % sammenlignet med de som inntok frokost før treningen.  Dette betyr at trening på tom mage gir en god effekt på fettforbrenningen.

For å redusere kroppens fettmengde må vi forbruke mer fett enn vi inntar.  Trening øker det totale energiforbruket vårt og dersom treningen gjennomføres fastende vil en større andel av energien du forbruker komme fra fett.

Denne studien viser også at trening på tom mage ikke øker matlysten eller matinntaket senere på dagen.

Forskerne påpeker at funnene her er basert på et lite utvalg og i en kort periode.  Derfor er de usikre på om denne effekten er lik om den hadde blitt testet over en lengre tidsperiode.

Kilde
Javier T. Gonzalez, Rachel C. Veasey, Penny L. S. Rumbold, Emma J. Stevenson. Breakfast and exercise contingently affect postprandial metabolism and energy balance in physically active males. British Journal of Nutrition, 2013.