Trening gir økt lyst på sex?

Personer som trener har høyere sexlyst mener forskere som sier at de har funnet en link mellom trening og personlighet.

De som trener ser ut til å være mer aggressive og sosialt dominerende, sier Dr. Peter Biro i en artikkel i Daily Telegraph. 

Deres funn kommer fra studie som er på sammenhengen mellom atferd og metabolsk nivå (kroppens forbrenning) blant insekt, fugler og dyr.  Dette dannet grunnlaget til stereotypene de ”atletiske” vellykkede og de sosialt ”tilbakestående” nerdene.

Dr. Biro sier det er nok bevis fra deres studier til å anta at en høyere metabolisme, og de som har en tendens til å trene mer, ser ut til å vise spesielle atferdstrekk som ofte inkluderte en høyere lyst på sex.

Dr.Biro mener videre at for noen er trening og sport den mest naturlige aktivitet, mens for andre ikke.

”Ofte assosierer vi den atletiske typen som en person som er sosial og aggressiv, mens den mer inaktive og ”nerdete” personen er mer innadvent og tilbaketrukket.  Dette er generaliseringer, men de fleste av oss vil kanskje være enige i at det er en viss sannhet i dem”, sier Dr. Biro.

Dr. Biro ved Universitetet i New South Wales Evolution og Ecology Research Centre, har laget en artikkel i dette emnet sammen med Judy Stamps ved Universitetet i California som er publisert i tidsskriftet ”Trends in Ecology and Evolution”.

Denne artikkelen konkluderer med at det finnes nok bevis som antar en sammenheng mellom personlighet og metabolisme.

Forskerne viser dette med eksempel fra et dyr som er i fangenskap.  Disse dyrene slipper å bruke energi til å skaffe seg mat.  Men likevel kan man se at de ”trener”, de er i aktivitet.  Ny forskning viser at denne trangen til bevegelse, selv i fangenskap, er relatert til et individs egenskaper til å produsere energi – ”den metabolske kapasiteten”.

Ser man på mannlige crickettspillere som tenker på sex, ser de ut til å tiltrekke seg flere potensielle partnere og har samtidig en høyere metabolisme.

En annen forsker som kommenterer denne artikkelen i Daily Telegraph, mener det ikke er bevis for en direkte sammenheng mellom trening og lyst på sex.  Han uttaler at det finnes en direkte sammenheng mellom trening og testosteron- og adrenalinnivå.  Økes disse hormonnivåene hos menn og kvinner kan det gi økt lyst på sex.

Hva mener du?  Er det noen sammenheng mellom trening og sex?  Diskuter med våre lesere på vårt forum.

Kilde: artikkel er bearbeidet direkte fra avisen The Vancouver Sun ,en artikkel opprinneligprodusert av Daily Telegraph(http://www.vancouversun.com/health/raise+your+drive+says+study/3672805/story.html)