Trening gir deg mange fordeler – start å trene nå!

Problem med å finne motivasjon til å komme i gang med trening? Vi ønsker hjelpe deg!  Blir inspirert til å starte med trening ved å lese om noen av fordelene trening gir deg.

Ønsker du å føle deg bedre, ha mer energi og kanskje leve lenger?  Da er det trening som er svaret.
Fordelene du får av å drive med regelmessig fysisk aktivitet er alt fra forebygge kroniske helseplager, vektkontroll og bedre søvn.  Dette er vel fordeler vi alle ønsker?
Det er opp til deg.  Du kan få alle disse fordelene uavhengig av alder, kjønn og fysisk tilstand.  Er du fortsatt ikke overbevist?  Fortsett å les.

Trening gir deg bedre humør!
Trenger du å stresse ned etter en hard dag på jobb eller skole?  Gjennomfør en minimum 30 minutters treningsøkt.  Det får deg til å roe ned.
Fysisk aktivitet stimulerer forskjellige kjemiske stoffer i hjernen som får deg til å føle roligere og lykkeligere etter trening.  Kroppen får ved regelmessig trening en bedre kroppssammensetning og du vil føle deg bedre.  Dette påvirker ditt selvbilde positivt.  I tillegg kan trening forhindre depresjoner.

Trening forebygger kroniske sykdommer!
Redd for å få hjertesykdommer?   Lyst å forebygge benskjørhet?  Trening kan være redningen!
Trening er med på å kontrollere blodtrykk og kolesterolnivå.  Økt aktivitetsnivå gjør at forholdet mellom usunt kolesterol (LDL:low-density lipoprotein) og sunt kolesterol (HDL: high-density lipoprotein) blir bedre.
Vi kan nevne enda mer.  Trening forebygger diabetes type 2, benskjørhet og mange kreftfomer.

Trening hjelper deg å kontrollere vekten!
Ønsker du å gå litt ned i vekt?  Prioriter trening i en hektisk hverdag.
Når du trener bruker du energi – kalorier.  Til hardere du trener jo flere kalorier forbruker du, og jo lettere er det å kontrollere vekten.  Det er ikke alltid nødvendig å sette av mye tid til trening.  Det kan være nok å bevege seg til og fra jobb, ta trappa i stedet for heisen eller leke sammen med barna.  Regelmessig og systematisk trening er bra, men også dagligdagse aktiviteter forbruker kalorier.

Trening gir deg mer energi!
Trøtt og lei av husarbeid og andre arbeidsrutiner?  Ikke gi opp!  Trening gjør at arbeid går lettere.
Fysisk aktivitet gjør at oksygen og næringsstoff blir transportert rundt i kroppen.  Dette hjelper ditt kardiovaskulære system til å arbeide mer effektivt.  Er det viktig?  Om det er!  Når dine lunger og hjertet jobber mer effektiv får du mer energi!

Trening gir deg bedre søvn!
Sliter du med å få sove om kvelden? Eller problem med å holde deg våken om dagen?  Da kan det hjelpe å øke aktivitetsnivået om dagen.
En god natts søvn kan være med på å øke konsentrasjonsevnen, produktivitet og humør.
Og fysisk aktivitet er ofte nøkkelen til bedre søvn.  Trening kan hjelpe deg til å sovne raskere og ha en dypere søvn.  Med unntak om du trener for sent på kvelden, det kan øke ditt energinivå som gjør det vanskelig å sovne.  Får du problem med å sove, tren tidligere på dagen (her finnes det motstridende forskningsresultat).

Trening kan forbedre ditt sexliv!
Er du for trøtt til å ha sex?  Føler du deg ute av form til å ha intim fysisk kontakt?  Trening er redningen.

Trening gir deg energi og gjør at du føler deg bedre som kan ha en positiv effekt på sexlivet ditt.  Fysisk aktivitet gir flere fordeler i ditt sexliv.  Kvinner som trener regelmessig blir lettere seksuelt opphisset, mens menn får bedre potens (dette gjelder spesielt eldre menn).

Trening er gøy!
Har du problem med å finne ut hva du skal gjøre på om dagene.  Jo, velg en aktivitet hvor du kan ha samvær med venner eller familie. 
Velg aktivitet med opplevelser.
Trening må ikke være rutinepreget og systematisk.  Noen trives med det da det er lettere å få og registrere fremgang.  Men er du ikke en av dem, vær kreativ.
Ta et dansekurs.  Finn deg en klatrevegg, lag deg en sykkelløype eller bli med barna på lekeplassen å utfordre dem.   Gå sammen med naboene og lag en fotballturnering.  Finn aktiviteter du liker og nyt den!  Blir du lei, finn deg en ny aktivitet. Det er bevegelse som teller!
Er du overbevist?  Kom deg ut og finn en aktivitetsform du liker!