Tren effektivt i din egen stue

Tror du at du må på et senter for å få noe ut av treningsøkten din? Tro om igjen!

Den siste tiden har det vært mye fokus på hjemmetrening. Flere magasiner og nettsteder har framsnakket treningen som Jane Fonda virkelig satt på kartet på 80-tallet. Jeg tenkte å slenge meg på trenden og dele et par timer fra myworkout.no, som man kan gjennomføre hjemme i stua.

Men aller først; Hvorfor har hjemmetrening blitt så populært?
1. I en hektisk hverdag med mann, kone, barn, jobb eller studier strekker ikke alltid tiden til. Man har rett og slett ikke alltid tid til å pakke treningsbaggen og dra ned på senteret.
2. Norge er ikke kjent for å ha 300 soldager, og tar vi utgangspunkt i det siste årets vær, er det ikke alltid like fristende å ta på seg joggeskoene og løpe ut døra. Da er trening i stua et fristende alternativ.
3. Dersom du jobber i turnus kan det være vanskelig å overholde et fast treningsregime. Med hjemmetrening kan du tilpasse treningen etter arbeidsdagen din.
4. Det er mange som føler det er ubehagelig å trene på sentere – at man må ha både kunnskap, lekkert treningstøy og en gjennomtrent kropp før man kan vurdere å melde seg inn. Da vil jeg først si; Sentrene er for alle! MEN; dersom du føler det er ubehagelig er hjemmetrening et flott alternativ. Der kan du trene i fred og ro, og i ditt eget tempo.

Det finnes mange sider som tilbyr nettrening, og du har mulighet til å velge det som passer deg, dine treningsmål og forventninger. I tillegg får du masse gode tips på blogger, i magasiner og på sosiale medier, så her er mulighetene mange.

Under følger to videoer fra myworkout.no som du kan trene til hjemme i din egen stue, så nå er det bare å rydde plass på stuegulvet og hoppe i treningstøyet – akkurat når det passer deg! Det er Helle Lundereng som viser øvelsene.

Aerobic og styrke:

Styrke mage, rumpe, lår:

Artikkelen er levert i samarbeid med myworkout.no.