Tren deg til et atletisk utseende

Veltrente skuldre forbindes ofte med atleter. Her har du 8 effektive skulderøvelser!

Skuldrene eller deltamusklene kan deles inn i ulike deler etter funksjon. Øvelsene som presenteres her trener hovedsakelig de fremre og midtre delene av deltamusklene.

1 .Stående sidehev:

Stående sidehev – ExorLive

Stå litt framoverbøyd, med 100-110 graders bøy i albuene og hantlene litt framfor deg. Løft armene ut og opp, og søk høyest med albue og lillefinger. Senk langsomt tilbake. Hantlene heves maks. 15 grader over horisontalplanet.

2. Stående foroverbøyd sidehev

Stående foroverbøyd sidehev – ExorLive

Stå foroverbøyd med en lett bøy i knærne og albuene. Ha en lett svai i korsryggen. Aktiver magemuskulaturen. Løft armene rett ut til siden og kjenn at skulderbladene møtes. Senk rolig ned. Gjenta.

3. Stående enarm sidehev i kabel

Stående enarms sidehev m/kabel 1 – ExorLive

Stå med armen krysset foran kroppen og ha et godt grep om håndtaket. Løft armen ut og opp. Ha en liten bøy i albuen under hele bevegelsen. Senk langsomt tilbake og gjenta. Bytt arm.

4. Stående fronthev

Stående fronthev 2 – ExorLive

Stå med en hantel i hver hånd. Løft vekselvis armene opp foran kroppen til de er 10 -15 grader over horisontalplanet.

5. Arnold press

Arnold press – ExorLive

Sitt på en benk el. med ryggstøtte. Hold manualene med håndflaten mot deg like foran skuldrene. Press hantlene over hodet samtidlig som du vrir håndflatene fra deg. I topp posisjon skal armene være strake. På vei ned vrir du håndflatene tilbake innover til du er tilbake i startposisjon.

6. Stående hantelpress

Stående hantelpress – ExorLive

Stå med et godt grep om hantlene som holdes på utsiden av skuldrene. Press opp til hantlene holdes på strake armer over hodet.

7. Stående press foran brystet

Stående skulderpress fra bryst – ExorLive

Stå med stangen hvilende på brystet og fiksér mage og korsryggen. Press opp til stangen holdes på strake armer over hodet.

8. Sittende skulderpress fra brystet

Sittende skulderpress fra bryst – ExorLive

Sitt med stangen hvilende på brystet og stabilisér mage- og korsryggregionen. Press opp til stangen holdes på strake armer over hodet. Senk langsomt tilbake og gjenta.