Tre gode drilløvelser

Aldri gjort drill før? Her er tre øvelser å begynne med!

Det finnes et hav av drilløvelser der ute, og det kan fort virke overveldende å skulle begynne meddrill. Hvor skal man egentlig begynne -og hvor mange øvelser må en gjøre for å få effekt? Et godt utgangspunkt er å velge ut tre-fire øvelser, og gjøre disse et par ganger i uken. Her er tre drilløvelser som garantert vil gjøre mye for løpssteget ditt:

1. Tripping, 4×25 meter
Jobb aktivt med vrista ved å vekselvis gå opp på tå og rulle ned på hælen, mens du beveger deg fremover med korte steg og høy frekvens. Fokuser på store bevegelser i fotarbeidet, og du vil merke at leddene i føttene blir mer og mer bevegelige fra gang til gang.

2. Kneløft, 4×25 meter
Løp sakte fremover, og løft knærne i en 45 graders vinkel. Dette er litt høyere enn vanlig, men ikke det vi ville kalt for «høye kneløft». Her skal fokus ligge på å jobbe med hofta og ha spiss vinkel i kneet. Du skal ikke lene deg bakover, og når foten treffer bakken skal du lande på fotbladet, ikke på hælen. Husk også på å få med armene -de skal pendle i løpsretningen.

3. Hælspark, 4×25 meter
Løp sakte fremover og prøv å sparke deg selv i rumpa med hælene. Kneet skal peke nedover, slik at du kjenner at framsiden av låret såvidt strammer seg. Også her skal du la armene pendle i løpsretningen.