Tilbake til fortiden med hinderløp!

Stillesittende og kjedelig liv?  Kanskje hinderløp er løsningen?

Folk tilbringer mer og mer tid sittende foran en skjerm på skole eller jobb. I pausene sine sjekker man en enda mindre håndholdt skjerm. Hjemme, på kvelden, så setter man seg ned foran en skikkelig stor skjerm. Samtidig sørger man kanskje for å følge litt med på den håndholdte skjermen fra tidligere. Kanskje til og med en enda en litt større håndholdt skjerm går på runde rundt stuebordet også.

Dette kan være et problem.Hinderløp er løsningen?

Hinderløp er en av verdens raskest voksende idretter, kjent som obstacle course racing (OCR) internasjonalt. Hinderløp tar deg med tilbake til tiden der løping, krabbing, bæring, klatring, hopping og balansering var en naturlig del av hverdagen – det var regelen heller enn unntaket. Det å delta i et hinderløp er en hard treningsøkt, men det vil føles ut som man er barn igjen – det vil føles ut som lek i skogen.

Trenden som startet i USA i 2010 med løp som Spartan Race og Tough Mudder nådde endelig Norge i fjor. I 2013 deltok 500 løpere i norske Viking Race, som ble avholdt for første gang i august, på Tryvann i Oslo. Rundt 250 løpere deltok på X-Run på Skullerud i Oslo i september i fjor (i kjølvannet av deres «betaløp», og hinderløpintroduksjon, på Eidsvoll i juni).

I tillegg til disse større løpene så arrangeres Nature’s Challenge og Trolljegerprøven i Stavangerområdet.

Alle disse arrangørene gjentar sine respektive suksesser fra i fjor nå som løpssesongen 2014 er i full gang.

Viking Race kjører to arrangementer i år; et 5 kilometers løp lørdag 23. august, og et tøffere 10 kilometers løp søndag 24. august.

X-Run arrangerer hele 6 løp i 2014, flere steder i det ganske land. Første løp skjer allerede 7. juni i Bergen.

Nature’s Challenge avholdes også 7. juni, med to forskjellige løyper i Sandnes utenfor Stavanger.

Trolljegerprøven er første hinderløp ut, nå 24. mai, også i Sandnes.

Klikk deg inn på arrangørenes respektive nettsider for mere informasjon, og påmelding:

www.vikingrace.no
www.x-run.no
http://natureschallenge.no/
www.trolljeger.no

Fotograf er Elizabeth Lingjærdet.