Suksess for Sommernattsløpet

Over 300 deltakere løp det aller første Sommernattsløpet i Oslo. Nå planlegger arrangøren en enda større løpefest i 2017.

 

Klokken 22.00 lørdag 18. juni gikk startskuddet for det aller første Sommernattsløpet. Rett over 300 deltakere deltok, og løp bokstavelig talt rett inn i solnedgangen ut fra start. Løypa startet ved Fiskehallen ved Vippetangen, og gikk i sløyfe ut mot Oslo Rådhus og mot Operaen.

Ved Havnepolitiet sto TomToms egne DJs, og langs hele løypa hadde folk stilt seg opp for å heie. Etter løpet var det Afterparty på MS Bjørvika.

Vi sjekket med en del deltakere om hvordan de opplevde Sommernattsløpet.

Eva Katrine

Fra venstre: Anne-Margit Rønning, Svein Olav Sturlason og Eva Katrine Thomsen. Foto: Privat

– Dette var mitt aller første løp noensinne, og det kunne ikke vært en bedre opplevelse. Det var et helhetlig, profesjonelt og flott arrangement, med herlig energi, kveldssol, store smil, heiarop og masse treningsglede. Jeg storkoste meg fra start til mål, og det var så herlig å se at vi var deltagere i alle aldre, som synes det var like gøy, sier Eva Katrine Thomasen.

– Afterrun på båten MS Bjørvika var en super avslutning på kvelden, med storband, mat og fine mennesker. Jeg ser allerede frem til neste år – nå har jeg jo også en tid jeg må slå, sier Thomsen.

 

Se bilder fra Sommernattsløpet.

 

Fem kilometer for alle

På startstreken stod det deltakere som ville løpe raskt, og deltakere som tok det som en flott tur.

Raskest av alle var Tjalve-løperen Asbjørn Ellefsen Persen med tiden 14.47. 45 sekunder bak han kom Ulrik Hovig.
I kvinneklassen løp Julie Alexandra Wahr-Hansen fra Lyn raskest med tiden 18.05. 48 sekunder bak fulgte Asta Ellingvåg fra Team Ultra.

Blant de som tok dette som en flott test av egen form var Victoria Stensøe.

Victoria

Fra venstre: Ann-Jeanett Magnor, Victoria Stensøe og Johanna Skogen Huth. Foto: Privat

– Det var en utrolig god stemning, både før, under og etter løpet. Løypa var fantastisk; i solnedgang, ved sjøen og uten bakker. Det var gøy å pushe seg selv på fem kilometeren sammen med andre løpeglade mennesker og gode venninner.  Sommernattsløpet var en utrolig morsom opplevelse, jeg gleder meg allerede veldig til neste år, sier Stensøe.

Martine Slotvik sier aldri nei til en utfordring. Hun løp Birken for fire år siden. Hun skulle egentlig bare heie frem familien, men fant ut kvelden før at hun ikke orket å bare se på. Så da meldte hun seg på halvbirken og kom på femteplass i sin klasse. Nå tok hun sjansen på å prøve seg i Sommernattsløpet.

– Det var topp stemning med musikk og treningsglade mennesker. Jeg smilte nesten hele løpet og vil kalle dette den perfekte lørdagskvelden. Treningsglede på høyt nivå, smiler Slotvik.

Martine

Martine Slotvik. Foto: privat