Større fest enn noensinne når Winterrun fyller 5

Winterrun har på kort tid vokst fra et lite vinterløp til en stor folkefest. Nå fyller løpefesten fem år og det skal naturligvis feires – med enda mer festligheter og deltakerrekord.

Det som for nesten seks år siden begynte som en idé hos Icebug om at flere mennesker burde få oppleve det fantastiske med vinterløping, er i dag en fullendt vinterfest som lokker tusenvis av løpere til noen av Skandinavias største byer.

Etter de første årene, da Winterrun ble arrangert i hele 10 byer og lokket til seg noen hundre løpere hver gang, har løpet både blitt mindre utspredt og samtidig vokst mye. I 2015 kom det store løftet da Winterrun flyttet inn på Liseberg. I 2016 fulgte Skansen etter, samtidig som Aker Brygge ble plassen for Oslos første Winterrun.

Tre fantastiske steder for et løpeevent. En begynnende suksess var et faktum. Deltakerantallet i Liseberg og Skansen krøp raskt over 1000 løpere.

– Det var et stort løft å få med to av Sveriges absolutt største turistatraksjoner. Rammen for løpene er fantastisk og det ble mindre svette og mer fest, sier Jonas Svengård, prosjektleder for Winterrun og eventansvarlig hos Icebug.

Icebug og Craft, hovedarrangørene for Winterrun, har nå løftet blikket til Vestlandet. I 2017 kommer Winterrun til å gå i Stockholm, Göteborg, Oslo og Bergen.

– Hvis vi klarer å få 500 deltakere i Bergen, så hadde det vært fantastisk med tanke på at det blir første gang vi arrangerer der, sier Jonas Svengård.

Allerede nå, i midten av november, er det tydelig at Oslo gjør et kjempestort fremskritt. Fra ca 200 påmeldte i 2015 har de allerede 1000 påmeldte i år.

– Oslo er en klassisk vinteridrettsby, der mange er godt vant med utendørsaktivitet på vinteren. Det at Winterrun ble så vellykket i 2016 bidrar selvfølgelig også, sier Jonas Svengård.

I tillegg til å gå for ny deltakerrekord, skal også selve 5-årsjubileet feires. Det blir enda flere ildsteder, mer lysshow og flere DJ’s. Å vinne er ikke det viktigste. Det er selve gleden ved å fortsette å løpe selv om snøen og isen har kommet.

– I år kommer vi dessuten til å åpne opp for en ny distanse, 5 kilometer, i både Göteborg og Oslo. Dette er et alternativ for de som vil teste ut vinterløping, men ikke ønsker å løpe en hel mil, sier Svengård.

Fakta om Winterrun 2017

Byer:
Göteborg, Liseberg. 1700 påmeldte i 2016. Dato: 21. januar 2017.
Stockholm, Skansen. 1500 påmeldte i 2016. Dato: 28. januar 2017.
Oslo, Aker Brygge. 700 påmeldte i 2016. Dato: 4. februar 2017.
Bergen, Festplassen. Dato: 18. februar 2017.

Nyheter i år: 5-årsjubileum med jubileumslue, nytt løp i Bergen, ny distanse (5 km) i Göteborg og Oslo.

Liseberg om Winterrun Göteborg:
«Gjennom Winterrun har i en mulighet til å aktivisere parken og få markedsføring i en periode hvor vi ellers har stengt og ikke er så synlige. Å tilby parken i sin vinterskrud som løpemiljø bidrar også til en unik løpsopplevelse som styrker varemerket Liseberg.»
– Lisebergs markedssjef Robert Arvidsson.

Skansen om Winterrun Stockholm:
«Mange flotte tradisjoner er blitt skapt på Skansen, forhåpentligvis kan Winterrun også bli en slik tilbakevennende, fin tradisjon.»
– Arrangementsansvarlig på Skansen, Katarina Ridderberg.

Les mer om Winterrun HER.