Spinnvilt på Verdens helsedag

Lyst til å prøve spinning – men usikker på hvordan? Nå kan du få en gratis time for å prøve.

Treningssentre over hele landet vil åpne dørene for alle på Verdens helsedag 7. april. Målet er å få enda flere i bevegelse, og tanken er at spinner du inne, vil du sykle mer ute.

Spinning og sykling er blant Norges mest populære aktivitetsformer for voksne. For å få enda flere i aktivitet går Syklistenes Landsforening, Virke Trening og Sportsbransjen nok en gang sammen om Spinningens dag 2014, en dag da hvem som helst kan teste spinning på treningssentre over hele Norge. Dette skjer på Verdens Helsedag mandag 7. april 2014. Spinningens dag er en del av Aktivitetsalliansens kampanje ”Heia Deg!”

–Fjorårets arrangement inspirerte over 1000 nordmenn til å teste spinning. Derfor var det ingen tvil om at vi ønsket å gjenta suksessen i år, sier Hulda Tronstad i Syklistenes Landsforening, Anne Thidemann i Virke trening og Bård Kristiansen i Sportsbransjen. Sammen har de arbeidet for å få flest mulig med på Spinningens dag 2014.

Moro inne og ute

Kun 1 av 5 oppfyller anbefalingene fra Helsedirektoratet om fysisk aktivitet, og i følge en undersøkelse Norstat har gjennomført på vegne av Aktivitetsalliansen oppgir 33 prosent at de sliter med dårlig samvittighet fordi de ikke er nok fysisk aktive. Det vil Aktivitetsalliansen gjøre noe med.

– For både unge og voksne er det viktig å få fysiske utfordringer og aktiv stimuli i en hverdag som for mange dessverre blir mer og mer stillesittende. Sykling er moro både inne og ute. Vi håper at Spinningens dag vil motivere nordmenn til å komme seg opp av sofaen og prøve noe nytt, sier Bård Kristiansen.

Målet med kampanjen er å få flere som sykler til å teste spinning, flere som spinner til å sykle ute og flere som ikke er aktive til å prøve noe nytt.

– Spinning er en treningsform som passer mange. Dessuten gir det et perfekt grunnlag til en god utesesong på to hjul. Som del av Heia deg!-kampanjen er det naturlig å samarbeide med Syklistene om et slikt tiltak, sier Anne Thidemann, direktør i Virke Trening.


Forbereder sommersesongen

– Spinning inne gir et godt grunnlag for å nyte sykkelturen til jobben mer, sier Hulda Tronstad i Syklistene, som arbeider for at folk skal velge sykkel i hverdagen – til jobb, til møter og med barna.

Du kommer ikke langt på en spinningsykkel?
– Nei, men du danner et godt grunnlag for å sykle til jobben og for å dra på en kjempefin sykkeltur til sommeren.

Om Spinningens dag

 • Gjennom kampanjen Heia deg! jobber Aktivitetsalliansen for å få flere nordmenn i fysisk aktivitet.

 • Spinningens dag er et av mange tiltak som er initiert av Aktivitetsalliansen.
 • Spinningens dag markeres på Verdens Helsedag, og ble arrangert for første gang i 2012.
 • Mer enn 150 treningssentre landet åpner dørene for gratis spinning-timer på Spinningens dag.

Om Aktivitetsalliansen

Hva er det?

 • Aktivitetsalliansen er et kampanjesamarbeid mellom syv aktører innen fysisk aktivitet, sunn livsstil og forebyggende helse, som har til hensikt å få flere nordmenn i fysisk aktivitet.

Hvorfor?

 • Fysisk inaktivitet er i ferd med å bli vår tids største helseproblem. Vi sitter oss til døde, og mangel på bevegelse sprenger helsebudsjetter og ødelegger den enkeltes livskvalitet.

 • Alene kan man oppnå litt, men ved å stå sammen med andre aktører med samme grunnsyn på fysisk aktivitet og sympati for hverandres kampsaker kan det skapes en sterk, synlig, positiv kraft som engasjerer flere, påvirker sterkere og kan utgjøre en viktig forskjell.

Hva gjør Aktivitetsalliansen?

 • Aktivitetsalliansen skal gjennom sine kampanjer bevisstgjøre den voksne befolkningen om å ta ansvar for egen helse og være gode forbilder for barn, samt påvirke politikere og myndigheter til å fjerne hindringer og legge bedre til rette for fysisk aktivitet.

 • Aktivitetsalliansen påvirker enkeltpersoner til en mer aktiv hverdag gjennom Facebook-siden Heia deg! Siden lanseringen i juni har den fått mer enn 29.000 medlemmer fra hele Norge.

 • På politisk nivå jobber Aktivitetsalliansen for å få politikerne til å legge til rette for mer aktivitet i befolkningen. Høsten 2012 presenterte alliansen 10 tips for en bedre folkehelsepolitikk for helseminister Jonas Gahr Støre. Alliansen er nå blitt høringspart og deltaker i flere sentrale politiske diskusjoner om folkehelse.

Hvem er med?

 • Kampanjesamarbeidet finansieres av hovedpartner Gjensidigestiftelsen. Stiftelsen er fra før kjent for å støtte forebyggende og aktivitetsskapende tiltak (f eks Svømmeaksjonen).

 • Alliansen består i tillegg av seks partnere som representerer de mest populære aktivitetene for voksne; Turistforeningen (DNT), Virke Trening (Treningssentrene), Skiforeningen og Syklistenes Landsforening (SLF), samt Sportsbransjen (utstyr) og Grete Roede (sunt kosthold og fysisk aktivitet).

Ingressbildet er brukt med tillatelse fra Aktivitetsalliansen.