Spartan Race – for deg som liker det ekstreme

Liker du Crossfit?  Da bør du ta en titt på denne konkurranseformen.

Spartan Race er ikke Crossfit, men har mange likheter.  I konkurransen skal du løpe, krabbe, løfte, kaste, klatre over hinder osv.

Spartan Race er en serie terrengløp som arrangeres i flere land.  Konkurransene er størst i USA, Canada, Australia og England.

Løpene varierer i lengde.  Det arrangeres korte løp Spartan Sprint (5 km) og lange løp som Spartan Ultra Beast (maraton med hinder) til det mest ekstreme, Spartan Death Race.  I det sistnevnte konkurreres det i 48 timer…

Opprinnelse
Spartan Race hadde sin opprinnele i USA i år 2004. Joe Desena, Mike Morris, Andy Weinberg, Selicia Sevigny, Richard Lee, Brian Duncanson, Shaun Bain, og Noel Hanna var personene bak denne konkurranseformen.   Alle hadde bakgrunn fra idrettene løping og friidrett.
Det første Death Race ble arrangert i 2005.

Utfordringer
Selv om løpene kan være lange, er det ikke alltid distansen og varigheten som er den største utfordringen.  For hindrene er mange og varierte.  Blant annet kan du møte løfting av traktorhjul, tauklatring, vanngraver med jordhauger, veggskalering, krabbing under piggtråd og sandsekkbæring. 

Frister dette?  Ta en titt på videoen og se.  Det kan nevnes at det planlegges en norsk konkurranse, Viking Race, i Oslo i 2013.  Lykke til!:)

Kilder:
www.spartanrace.com
http://en.wikipedia.org/wiki/Spartan_race