Solhilsen er for alle

Mange tenker kanskje at solhilsen kun tilhører yogapraksis, men det er nemlig en genial måte og starte dagen på! Sett av 15 min hver dag i en uke og kjenn hvilken forskjell det gjør på både kropp og sinn. Energigivende, styrkende og transformerende er noen av ordene som beskriver følelsen etter en solhilsen.

 

Bruk litt tid på å lære deg solhilsen, slik at du etter hvert kan gjøre solhilsen 3-5 ganger i en serie med glidende og kontrollerte bevegelser. En viktig del av solhilsen er å ha fokus på pusten, da det vil balansere nervesystemet og dermed redusere stress.

 

Her vil du finne en beskrivelse av solhilsen steg for steg, men det kan også lønne seg å se video. Du kan finne mange demonstrasjoner av solhilsen på ”youtube”, hvis du søker på ”solhilsen A”.

sol

 

Solhilsen steg for steg.

1.    Stå i en oppreist stilling. Rull skuldrene tilbake og finn en nøytral rygg.

2.    Pust inn, strekk armene over hodet, samtidig som su sender skuldrene ned. Ha blikket opp mot hendene.

3.    Pust ut, ta en svalestup ned til en foroverbøyd stilling. Slapp av i hodet og nakke.

4.    Pust inn, la hende gli oppover leggene til ryggen er rett. Ha blikket halvveis opp og trekk skulderbladene sammen.

5.    Pust ut, bøy knærne og sett hendene ned foran deg. Hopp ut til en plankestilling og senk deg nedover til albuene er ca 90 grader. Trekk albuene inntil kroppen. (Her kan du sette knærne ned hvis det blir for tungt.)

6.    Pust inn, rull over fra tærne til vristen av foten. Stram lårene godt og strekk skuldrene bakover og åpne brystet. Slipp hodet litt tilbake, men ikke så langt at du sliter med å puste.

7.    Pust ut, sett tærne ned igjen og trekk hoftene bakover, helene ned så langt du får de. Prøv å få vekten så mye bakover at du ikke blir sliten i armene. Slapp av i nakke og slipp hodet ned. Stå i denne stilling i 3 pust.

8.    Utpust nr 3, bøy knærne og kikk fremover. Hopp så frem til hendene.

9.    Pust inn, la hende gli oppover leggene til ryggen er rett. Ha blikket halvveis opp og trekk skulderbladene sammen.

10.    Pust ut, til en foroverbøyd stilling

11.    Pust inn, kom opp i stående stilling med armene over hodet

12.    Pust ut armene ned