Smørekurs og tips til turrennsesongen

Ønsker du å lære mer om skismøring og trening før turrennsesongen starter? Vi inviterer til en lærerik kveld med smørekurs og andre gode tips.

Trening.no inviterer til smørekurs og tips til turrennsesongen onsdag 4. januar kl. 18:00 – 20:00 i Oslo. Foredragsholdere er Knut Beck Engebretsen og Eirik Lund Røer.

Knut Beck Engebretsen er en velkjent Birkebeiner med seks klasseseire. I 2016 gikk han inn til merket uten staver. I 2015 vant han klasse 55-59 år på meget sterke 2.42.49, kun minuttet bak tiden til Therese Johaug. Knut vil gi sine tips til trening og forberedelser inn mot turrennene.

– Foredraget vil handle om å være tilstede når du trener, jobbe mot en robust teknikk og å trene på rennsituasjonen. I tillegg vil jeg også prate litt om «sykkeltaktikk», det å ha is i buken, og å gjøre skivalg og smøring enkelt, sier Knut.

hopp

Knut Beck Engebretsen

Gode rutiner og enkle løsninger
Eirik Lund Røer er sportslig leder og hovedtrener i skigruppa i Bækkelaget, hovedleder på Sommerskiskolen på Dalseter og tidligere redaktør av magasinet SKIsport. Han har lang erfaring med smøring av langrennsski, og vil gi sine tips og triks til hvordan du kan få perfekt glid og feste på skiene.

– Smøring av ski kan være og gjøres veldig avansert, men det kan og bør også gjøres enkelt. Jeg ønsker å vise hvordan du kan forbedre dine rutiner når du smører ski, og likevel få et veldig godt resultat, sier Eirik.

Alle som deltar får den populære glideren SWIX LF6X (60 gr) med fluorkarboninnhold. Vi kommer tilbake til endelig sted for kurset, men det blir sentralt i Oslo. Kvelden koster 249 kroner per person, og du kan også gi bort kurset som julegave.

Meld deg på via denne linken – der står det også mer informasjon om betaling.

Mer informasjon om arrangementet her.