Slik trener verdens beste landslag

Vi ble med skilandslaget på barmarkstrening, og fikk føle på kroppen de tøffe øvelsene verdens beste utøvere gjennomfører hver uke.

I regi av Bjørn Dæhlie og Intersport ble det arrangert en åpen treningskveld hvor hvem som helst kunne møte opp og trene sammen med skistjernene, lære teknikk og motta tips. Vi ble med gruppen ledet av Eirik Brandsdal fra sprintlandslaget. Denne gruppen hadde naturlig nok fokus på eksplosive øvelser.

 

Slik trente vi

To kilometer oppvarming hvor man jogget ut fra Holmenkollen skianlegg mot Frognerseteren. Oppgaven var å finne den bratteste motbakken, og vi fant det perfekte treningsstedet i nest øverste bakke opp mot Frognerseteren.

Etter to kilometer jogging gjennomførte vi spesifikke øvelser som skulle forberede oss på de virkelige eksplosive øvelsene. Ti meter flatt terreng – etter endt øvelse går man tilbake til start.

 1. Strekke leggen øvelse, opp på tå hev, museskritt, rask gange og opp ned med hælen
 2. Løpe med høye kneløft
 3. Sparke bak
 4. Strakt spark opp i motsatt håndflate x 10 (denne var litt kinkig)

 

Gj og rygger

 

Deretter fulgte de eksplosive øvelsene. I en motbakke skulle man komme så langt opp som mulig på første runde, for deretter å gå ned igjen, og forsøke å komme like langt opp igjen på neste runde.

 1. KLYV (ala tresteg) 12 så lange steg som mulig med eksplosiv kraft – gjentas 4 ganger.
 2. Kort pause
 3. Hink – 10 hink på hvert ben, så langt som mulig – gjentas 2 ganger på hvert ben
 4. Kort pause
 5. Skøytesteg sidelengs, man hopper sidelengs opp bakken, sats på en fot – 8 steg x 4 ganger.
 6. Kort pause
 7. Spenst hopp med samlede ben – 15 hopp – gjentas 2 ganger.

I alt 16 repetisjoner opp bakken, deretter samling i bunn av bakken for å få igjen pusten.

Deretter rolig jogg tilbake til Holmenkollen.

 

Styrke i trapp

På Holmenkollen ventet et opplagt Astrid Uhrenholdt Jacobsen som skulle lede alle deltakerne samlet til en styrke/trappe økt.

I alt 150 motiverte oppmøtte, en blanding av mosjonister, unge talenter, og mange godt trente mennesker i alle aldre, fikk kjørt seg i trappene en økt de sent vil glemme. Kort fortalt varierte de mellom sprint/tostegs/hopp opp trappene, mens man gikk rolig ned igjen. Det er klart man tar ut det lille ekstra når man blir heiet på av Pål Goldberg, Marte Kristoffersen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Sondre Turvoll Fossli og Eirik Brandsdal.

Det var meget god stemning og man kunne se at landslagsutøverne var vant til å motivere hverandre til å ta ut det lille ekstra; De motiverte i alle fall de oppmøtte til å ta seg helt ut. Så en mer sliten, svett og glad gjeng enn de som ble heiet frem av Skilandslaget i Holmenkollen i kveld skal man se lenge etter.

Hvem vet – kanskje er det du som trener med de beste neste gang.

FullSizeRender1 GJ og Brandsdal