Slik kommer du tilbake etter ferien

Etter en ferie eller et avbrekk fra hverdagen kan det være tøft å komme tilbake til gode rutiner hva gjelder trening og kosthold igjen.

Kanskje har vi tatt med oss ferien hjem. Kanskje spiser vi en del godis fortsatt eller har droppet treningen i ferien. I denne artikkelen skal du få noen gode tips til hvordan du kan komme tilbake til gode rutiner. Og det på bare en uke.

Ting tar tid, men sett deg et mål om å være tilbake til rutinene i løpet av én uke. Det høres kanskje litt kort ut, men er det egentlig det? Hvis vi fordeler alle trenings- og kostholdsrutiner over 7 dager der vi har som mål å legge til en god vane hver dag kommer vi veldig langt.

 

Steinar Ekren tilbake etter ferien

Dette kan være en fornuftig approach

  • Mandag: Legg til litt mer grønnsaker, frukt eller bær til alle måltid. Gå en tur på 15 minutter.
  • Tirsdag: Legg til litt ekstra protein til alle måltid i form av kylling, kalkun, egg, kjøtt, meieriprodukter eller fisk. Tren ei styrke-økt på 30-60 minutter.
  • Onsdag: Gå en tur på 15-25 minutter. Kan du legge til mer grønnsaker eller proteinkilder til noen av måltidene?
  • Torsdag: I dag skal du kun fokusere på å velge gode fettkilder i form av f.eks avocado, fet fisk eller nøtter i kosten. Ta  deg en velfortjent styrke-økt på 40-70 minutter. Enjoy!
  • Fredag: I dag skal du kun fokusere på å velge gode karbohydratkilder. Pasta, ris, quinoa, grøvbrød, frukt og grønnsaker er gode kilder til karbohydrater. Bruk de ekstra karbohydratene og energien! Ta deg en tøff løpetur eller intervalløkt på mellom 10-20 minutter.
  • Lørdag: Hvordan ser kostholdet ut nå? Hva kan gjøres bedre? Ta en sjekk og utarbeid en strategi for hvordan det eventuelt kan forbedres. I dag er det tid for 50-80 minutter med styrketrening. Velg deg 1 ting å kose deg med i dag. Det er jo lørdag!
  • Søndag: Ta en vurdering av hvordan uka har gått. Hva gikk bra, og hva gikk dårlig? I dag vil jeg at du kun skal fokusere på det du er minst fornøyd med i vurderingen og gjøre det kjempebra.

 

Neste uke

Nå er målet å fortsette som før. Du kan enten trene akkurat slik som forrige uke eller du kan trappe opp med den treningsformen du liker best.
Slik kan det altså se ut. Vil du si dette er optimistisk å få til på en uke? For noen kan det være det. For andre kan dette være en fornuftig måte å komme seg kjapt tilbake til gode vaner og rutiner.
Du er herved utfordret til å prøve! Gi meg en tilbakemelding på hvordan det har gått da vel!