Slik gjør du en Burpee – riktig!

Det er en fantastisk øvelse, men for at du skal få skikkelig effekt av burpees må du gjøre de riktig. Her er forklarer vi hvordan.

Bruk denne guiden til å lære deg hvordan du gjennomfører en burpee, og få maksimalt utbytte både for kondisjon og fettforbrenning. Burpees har et rykte, og det er ikke uten grunn. Det er en av de mest effektive – og utfordrende – treningsformene. Treningsglade mennesker elsker å hate burpees. Det burde du også.

 

Les også: Brenn fett og kalorier med dette programmet

 

– Denne tøffe rutinen gjør kroppen din til det mest effektive treningsutstyret du kan tenke deg, for den trener nesten hver eneste muskel i kroppen, inkludert hjernen, bryst og ben – og gir pulsen din en skikkelig boost, sier personlig trener Mike Donavanik til nettsiden fitnessmagazine.com.

Men for å få mest mulig utbytte av hver repetisjon, må du vite hvordan du gjennomfører en skikkelig burpee. Donavanik forteller hvordan du skal gjøre det.

  1. Stå med føttene i skulderbreddes avstand fra hverandre. Vekten på hælene, og armene langs siden.
  2. Beveg hoftene bakover, bøy i knærne, og og senk kroppen din ned som i knebøy,
  3. Plasser hendene på underlaget rett foran deg, og rett innenfor føttene. Sørg for at vekten skyves over på armene.
  4. Gjør et hopp med bena bakover slik at du lander på tåballene, og blir stående i en planke-posisjon. Kroppen din bør nå være i en rett linje fra hode til hæler. Pass på at ryggen ikke svaier ned eller rompa stikker opp, siden begge disse tingene kan hindre deg fra å effektivt trene kjernemuskulaturen.
  5. Hopp så med bena tilbake slik at de lander rett utenfor hendene dine.
  6. Strekk armene over hodet og hopp eksplosivt opp i luften.
  7. Start rutinen på nytt med en gang du lander.

Du kan utvikle denne rutinen på flere måter. For eksempel kan du steppe tærene i bakken istedenfor å gjøre ett hopp bakover når du skal ned i planke-posisjonen. Du kan også ta en eller flere push-ups når du står i planken. Det er nesten bare fantasien som setter en stopper for hvordan du kan utvikle en burpee. Det viktigste er at grunnbevegelsene er der, og at du gjør maksimal innsats hver gang.

Kilde: Fitnessmagazine.com