Slik får du veltrente magemuskler

Et vanlig mål for dem som trener er veltrente magemuskler.  Og for mange virker det lett.  Det er bare å ta hundrevis av situps til det magiske skjer.  Men etter noen måneder begynner mange å lure, hvor blir det av magemusklene?

Det må mer til enn bare mageøvelser
Som mange allerede har erfart er det ikke nok og bare utføre mageøvelser for å få synlige magemuskler.  Mageøvelsene vil styrke magemusklene, men er det er lag med fett utenpå, vil du ikke se dem.

Det er dessverre ikke mulig å punktforbrenne fett.  Er målet å få synlige magemuskler må fokuset være å redusere kroppens fettprosent og øke litt muskelmasse.

Blir du slank av mageøveler?

Start med kostholdet
Begynn din reduksjon av fettprosenten med å endre kostholdet.  Noen enkle tips er:

1.    Spis ofte.  Å spise flere små måltid gjennom dagen vil hjelpe deg å holde forbrenningen oppe slik at du bruker flere kalorier.

2.    Spis færre kalorier. Sørg for et lite kaloriunderskudd i løpet av dagen.  Når du går på kaloriunderskudd  er et godt tips å spise fiberrikmat som gir god metthetsfølelse.

10 kostholdtips for å gå ned i vekt

3.    Drikk mer vann: å drikke vann kan redusere sultfølelse og øke forbrenningen.

Drikk vann – øk forbrenningen din!

Lag deg et treningsprogram
Når du har klart å redusere kaloriinntaket bør du starte og trene.  Slanking uten trening vil gi en viss vektnedgang, men etter en stund vil du komme til et platå.  Trening vil kunne hjelpe deg å unngå et slikt platå.  Dette fordi trening hjelper deg å opprettholde og eventuelt øke muskelmasse noe som igjen gir høyere forbrenning.

Et treningsprogram bør inneholde:

10 tips til deg som vil begynne å trene

  • 3 til 5 ganger per uke med utholdenhetstrening med varighet på 30 til 60 minutter per gang. Varier intensiteten på øktene.  Noen økter kan utføres i rolig tempo mens andre kan være med høyere intensitet (intervalltrening).
  • Styrketrening med vekter hvor du belaster alle store muskelgruppene inkluder magemusklene. Du bør trene med vekter minimum 2-3 gange per uke alt etter målsettingen din.
  • Uttøying etter trening for å øke og opprettholde bevegeligheten din.

Slankeprogram

Utholdenhetsprogram

Vurder genene og livsstilen din

Selv om du gjør alt riktig med trening og du reduserer fettprosenten din er det ingen garanti at du mister nok fett rundt magen.  Kroppen lagrer og mister fett etter genene dine. Det betyr at du  ikke er i stand til å kontrollere hvor du skal miste fettet.  Menn og kvinner lagrer fett på kroppen ulikt: – og for kvinner oftest rundt magens nedre del, hofter og lår.  Menn rundt magen og på ryggen.
Betyr dette at det er umulig å miste fett der?  Nei, men det kan ta en stund og i noen tilfeller vil det kanskje aldri forsvinne helt.  Den eneste måten å få svar på dette er å starte et sunt kosthold, trene regelmessig og gi kroppen mulighet til å endre seg.

Det er også viktig å tenke på livsstilen sin.  Det kan h ende du klarer å oppnå topptrente magemuskler dersom du reduserer fettprosenten din – men hva om det krever med trening eller mer oppmerksomhet omkring kostholdet enn du har tid og energi til?  I dette tilfelle bør du vurdere å endre målsettingen din slik at du ikke blir skuffet og mister motivasjonen.

Ulike mageøvelser

Her er noen mageøvelser som kan hjelpe deg i treningen:

De beste mageøvelsene

Magetrening – effektivt program