Slik får du en optimal start på 2019

Har du planer om å begynne å trene etter nyttår? Følg trening.no sitt treningsprogram frem mot påske og få en sprek start på 2019!

Mange bruker årsskiftet som en gyllen mulighet til å komme i gang med trening. Det kan ofte være enkelt å bestemme seg for å gjøre et forsøk, men det er ikke alltid like lett å vite hvordan man skal legge opp treningen og hvordan man skal klare å gjennomføre planen. Dessverre ender det med at mange dropper ut av treningen før året har kommet skikkelig i gang. Dersom du kjenner deg igjen i denne beskrivelsen, kan trening.no sitt treningsopplegg være løsningen for deg!

I en helt ny artikkelserie vil vi presentere et treningsprogram som får deg i form og gir deg en trygg og god start på treningsåret 2019. Programmet består av både styrketrening og kondisjonstrening, og det er lagt opp til tre treningsøkter i uka. Hver søndag vil du få presentert programmet for neste uke, med detaljerte beskrivelser av treningsøvelsene og hvordan øktene skal gjennomføres.

Ønsker du en e-post hver gang et nytt treningsprogram blir lagt ut? Meld deg trening.no sitt nyhetsbrev her… NB: Husk å godta GDPR.

Øktene vil være effektive, varierte og legge opp til god progresjon i løpet av perioden. Følger du programmet frem mot påske, vil du merke at du blir en sterkere, sunnere og sprekere versjon av deg selv!

Hvem passer programmet for?
Treningsprogrammet passer for alle som ønsker å komme i gang med systematisk trening for å bli sterkere, få bedre kondisjon og bedre helse. Først og fremst er det nybegynnere og personer som ikke har trent systematisk på en stund som er målgruppen, men programmet kan med enkle tilpasninger passe godt for de aller fleste.

Må jeg være medlem av et treningssenter?
Det er lettere å følge programmet dersom du har tilgang til et treningssenter, men vi vil også foreslå alternative øvelser som du kan gjøre hvis du foretrekker å trene hjemme.

Hvor mye tid tar det?
Programmet legger opp til tre treningsøkter i uka. Øktene vil ha en varighet på cirka en time eller mindre. De aller fleste kan klare å sette av en time tre ganger i uka for å investere i egen helse. Dersom du sliter med den berømte “tidsklemma”, vil du allerede i vår neste artikkel få tips til hvordan du kan få klemt inn de nødvendige treningsøktene i løpet av uka.

Hva med kosthold?
Selv om kostholdstips i utgangspunktet ikke vil være en del av artikkelserien, anbefaler vi at du holder deg til et sunt og variert kosthold for å få best mulig utbytte av treningen. Hvis du ønsker mer informasjon om hva du bør spise, finnes det flere artikler på trening.no som kan hjelpe deg i gang.

Les også: 10 grep til sunt kosthold

Når begynner vi?
Vi går i gang med første del av programmet allerede 1. januar, slik at du kan starte 2019 på en best mulig måte!

Er du klar for å få en super start på det nye året? I neste artikkel gir vi deg noen verktøy du kan bruke for å bygge en varig motivasjon og takle potensielle utfordringer for å klare å holde deg til treningsprogrammet over tid. Følg med!

Ønsker du en e-post hver gang et nytt treningsprogram blir lagt ut? Meld deg trening.no sitt nyhetsbrev her… NB: Husk å godta GDPR.