Nyhet til deg som liker å svømme: Swimtag

Swimtag er det nyeste innenfor teknologi til svømmehaller og deres brukere. Utviklet for å øke motivasjonen, interessen og få flere til å begynne å svømme. Systemet gir tilgang til forskjellige typer utfordringer, statistikker, konkurranser med premier og bidrar til en mer interessant og morsom trening for alle. Etter stor suksess i England, er Swimtag nå tilgjengelig i Skandinavia. Først ut i Norden er ADO Arena i Bergen, i tillegg er det tilgjengelig på OSbadet i Os kommune.

 

Swimtag installeres i svømmehallen. Det eneste du som bruker trenger å gjøre er å ta på armbåndet og hoppe i bassenget.

Med armbåndet på, blir all din aktivitet i bassenget registrert. Du får informasjon om hvilken svømmeteknikk som er brukt, total distanse, svømmetid, pauser, estimert kaloriforbruk, gjennomsnittsfart, gjennomsnittsfrekvens og –distanse per tak mm.

Etter endt treningsøkt er informasjonen lett tilgjengelig i din egen brukerprofil, enkelt presentert med fargekodede grafer og oversiktlig grafikk.

st2

 

Man kan også velge å knytte sin brukerprofil opp mot sosiale medier som Facebook og Twitter, hvor man kan dele sin trening og fremgang med venner. I tillegg kan man tilmelde seg på forskjellige morsomme utfordringer og konkurranser med premier. Konkurrer mot naboen og venner om å komme først frem i interaktive kart. Første mann over den engelske kanal, Kristiansand til Hirtshals, eller første mann fra Øygarden til Fisketorget midt i Bergen sentrum, er bare noen av utfordringene du kan prøve deg på. Din lokale svømmehall kan også opprette egne konkurranser i systemet som alle medlemmer kan delta i.

En flott funksjon er at man kan konkurrere som lag uten at hverken det svakeste eller beste ledd vises. En markør vil bevege seg for hver meter gruppen svømmer totalt. Denne funksjon bidrar til at alle kan være med uten frykt for å være dårligst.

st3

 

Med tanke på siste tids fokus på svømmeopplæring kan Swimtag også fungere som et ypperlig redskap for å gi barn og unge motivasjon til å lære seg å svømme. Det finnes ulike nivåer av treningsprogrammer integrert.

Swimtag`s funksjoner gir utvilsomt en ekstra motivasjon til å bruke svømming som trening og aktivitetsform uavhengig av nivå eller alder.

Av Cecilie Waage Johannessen

Se video av Swimtag her: