«Nye Linn»

Nå er det ca. 2,5 måneder siden jeg sist la ut en artikkel her på trening.no.  Siden da har mye skjedd, og tiden har gått veldig raskt.

De første ukene etter min siste artikkel var jeg jobbsøkende, så jeg hadde derfor veldig mye tid til overs. Jeg trente derfor veldig mye, opp til flere økter hver dag, for å ha noe å fordrive tiden med. Etter kort tid fikk jeg jobb på sykehuset, og det ble da mindre tid til å trene.

Nå som jeg er i ny jobb, merker jeg virkelig hvor stor endring kroppen min har gjennomgått. Før livsstilsendringen da jeg jobbet, hadde jeg lite overskudd og ork. Sofaen ble derfor inntatt horisontalt rett etter jobb. Så gjorde jeg ikke mer, før jeg skulle på neste vakt.

Her kan du lese hvem Linn er.

Nå har jeg overskudd både på og etter jobb. Og jeg ligger ikke mer i sofaen etter jobb, nå sitter jeg, om jeg er i sofaen. Helsen min har blitt enormt forbedret i løpet av få måneder. Nå klarer jeg å bøye meg uten å slite unødvendig på ryggen, og generelt er alt enormt mye lettere. Det kan egentlig ikke sammenlignes.

Kostholdet mitt er i grunnen det samme som det har vært siden uke 5. Jeg føler ikke at jeg er streng med meg selv, selv om kanskje andre mener det. Jeg spiser sunt hver dag, og kan unne meg noe på lørdagene om jeg har lyst på det. Det er overraskende lett for meg å takke nei til ”lørdagsgodt” på hverdagene. Jeg er veldig glad for at jeg liker mitt nye kosthold, det gjør det så enormt mye lettere å holde meg til det.

Som jeg skrev lengre opp, har treningsmengden gått ned sammenlignet med de 12 ukene jeg trente som mest. I perioder er jeg veldig flink til å trene ofte, mens det i andre perioder blir mindre trening. De dagene det er veldig dårlig vær ute, og jeg sliter med å motivere meg til å gå ut, trener jeg heller hjemme. Jeg har funnet ut at jeg ikke trenger å være på et treningssenter for å få en god treningsøkt.

Min nye personlige trener Lill Monica Johansen, har vist meg mange nye øvelser. Og flere av dem gjør jeg rett som det er hjemme i stua. Hun har til og med hjulpet meg til å forbedre balansen min enormt mye. Jeg trodde ikke jeg hadde en dårlig balanse, men det skjønte jeg fort at jeg hadde, når Lill demonstrerte ulike øvelser som hun mente jeg skulle klare. Selv om Lill ”tvinger” meg til å gjøre noen grusomme øvelser innimellom, elsker jeg å trene med henne og hennes fantastisk gode humør.  


Linn sammen med den nye PT’en sin.

For et par uker siden fikk jeg melding fra Frank Rizzo om at jeg måtte møte på treningssenteret, for at vi skulle trene. Så bra, tenkte jeg, siden det var lenge siden sist jeg hadde trent med Frank. Men slik gikk det ikke, for Frank og Lill hadde andre planer. De hadde ordnet en bli-ny-dag til meg, hvor en journalist fra Avisa Nordland også var invitert. Jeg ble sminket og kledd opp i fine klær, mens journalisten og jeg snakket om min nye livsstil, og det jeg har gjort siden jeg møtte Frank for første gang.


Linn i nye klær.

Det som nesten var det beste med dagen, var at jeg fant ut hvilken klesstørrelse jeg bruker nå. Jeg har knapt kjøpt meg nye klær siden jeg begynte å trene, jeg har stort sett bare kjøpt meg treningsklær. Det var også dagen jeg innså hvor mye kroppen min har endret seg. Da jeg møtte Frank brukte jeg 48-50 i klesstørrelse, men nå passer jeg størrelse 40-42. Det er helt utrolig. Selv klarer jeg ikke å se i speilet at kroppen min har endret seg. Jeg syns fortsatt jeg ser ut som jeg gjorde på før-bildene. Det kommer sikkert til å ta litt tid før jeg selv ser at jeg har gått ned i vekt, men det er helt greit. Hovedsaken er at jeg føler meg bedre, og ikke har plager i knær og rygg mer.

Nå er det ikke lenge til jul, og jul er en tid hvor flere legger på seg litt, siden det ofte blir litt overdrevent matinntak. Jeg har ikke lyst til å ødelegge det jeg har begynt på, så jeg har tenkt litt på hva jeg skal gjøre til jul. Og det jeg har kommet frem til er noe så enkelt som å la være å overspise. Jeg skal lage sunt julegodteri, som jeg kan spise med god samvittighet. I tillegg til at jeg ikke trenger å spise godteri hver dag, slik som jeg helt sikkert har gjort før til jul.

Uansett så er det ikke hva jeg spiser til jul som avgjør hvor mye jeg skal veie, det er hva jeg spiser resten av året.

Det sikkert flere som lurer på hva jeg veier nå. Og belønningen for at dere har lest hele artikkelen (med mindre dere bare har hoppet over alt, for å lese på slutten), er at dere får vite hva jeg veier. Vekten viste i morges 92,5 kg. Det betyr at jeg nå har jeg gått ned 26,8 kg. Jeg merker veldig godt at kroppen min har det så mye bedre nå enn før.

Jeg elsker min nye livsstil, og kommer aldri til å gå tilbake til min gamle!