Ny serie: Ukas utfordring!

Velkommen til en helt ny serie her på trening.no!

Utover høsten kommer vi hver uke til å publisere en ny utfordring til leserne våre. Vi ønsker å motivere deg til å gjøre små endringer som fører deg mot en enda sunnere livsstil og en sterkere kropp. Samtidig håper vi å gi deg noe å strekke deg etter. Utfordringene vil først og fremst være knyttet til trening, aktivitet eller kosthold.

Utfordringene vil komme i to eller tre forskjellige nivåer, slik at du alltid kan velge et alternativ som er både utfordrende og oppnåelig for deg. Legg gjerne igjen en kommentar på Facebook-siden vår for å fortelle hvilken utfordring du velger og hvordan det har gått!

Den første uka starter vi enkelt. Ukas utfordring er å gjennomføre minst 3 treningsøkter innen søndag.

Les også: Motivasjon og planlegging

Nivå 1: Tren 3 ganger denne uka

Hvorfor akkurat 3? Vel, for de aller fleste er 3 et veldig passelig antall treningsøkter i løpet av en uke. Det er mange nok økter til at treningen kan gi god og synlig effekt. Samtidig er det ikke et så høyt tall at det er umulig å gjennomføre. Med litt planlegging kan de aller fleste klare å gjennomføre tre økter på en uke.

Utfordringen denne uka blir derfor å sørge for at du får gjennomført tre treningsøkter. Det krever at du setter deg ned tidlig i uka og bestemmer deg for når du skal trene. Legg det gjerne inn i kalenderen din som en avtale med deg selv.

Husk å være realistisk når du planlegger uka di. Dersom du vet at du er et hardbarket B-menneske er det ikke nødvendigvis lurt å planlegge en økt klokka 05:30 på en onsdag. Vær ærlig med deg selv og legg øktene til tidspunkter hvor du vet at du kan gjennomføre.

Hva slags trening du gjennomfører er opp til deg. Det kan være styrke, kondisjon, organisert idrett eller en yogatime. Det viktigste er at du setter av tid, legger en plan og gjennomfører økta som planlagt.

Les også: To raske fullkroppsøkter

Nivå 2: Tren minst 4 ganger denne uka

Er du allerede inne i en god treningsrutine hvor du trener tre ganger i uka? Så bra! Denne uka vil vi utfordre deg til å strekke deg enda litt lenger. Legg inn minst én ekstra økt denne uka slik at antallet blir 4 eller flere.

Prøv gjerne en annen treningsform enn du pleier for å utfordre deg selv litt. Er du en styrkeentusiast? Prøv å løpe kortintervaller? Er du en utpreget løper? Hiv deg med på en yogatime! Gå ut av komfortsonen og prøv noe nytt.

Husk at jo flere økter du har, desto viktigere blir det å lytte til kroppen og tilpasse belastningen. Ta det rolig dersom du kjenner at du ikke er restituert etter forrige økt.

Les også: 6 bud for en vellykket treningsøkt

Hvilken utfordring velger du?

Legg igjen en kommentar på Facebook og fortell oss hvilken utfordring du går for! Fortell det også gjerne til noen du kjenner – da forplikter du deg litt mer til planene dine slik at det blir lettere å gjennomføre. Klarer du ukas utfordring kan du klappe deg på skulderen og vite at du har gjort en god innsats for helsa og din fysiske form.

Lykke til med treningsuka! 🙂