Nok en grunn til å trene

Forskere har funnet nok en grunn til å trene. 

Alle vet at det å trene regelmessig og holde seg i form gir mange helsefordeler.  Å være ute av form og kanskje overvektig kan gi hjerteproblemer, høyt blodtrykk og en rekke andre komplikasjoner.
Nå har forskerne funnet en ny grunn til å ta seg en joggetur eller en gåtur rundt kvartalet.  Denne studien viser at trening gjør hjernen skarpere.

Alt som skal til er en liten dose med utholdenhetstrening for å merke effekten sammenlignet med dem som ikke beveger seg, sier forskerne for institutt for psykologi og nevrovitenskap ved Universitet i Colorado.

Dette er et viktig funn da det angår personer med økende alder som er utsatt for en forverring i hukommelsen sin.

Studien fra Universitetet i Colorado undersøkte hvordan trening påvirket hukommelsen til rotter.  Forskningen viste at en liten mengde med trening for middelaldrende rotter gav en beskyttelse mot betennelse i hjernen og hukommelsestap som følge av bakterielle infeksjoner.

Forskerne tror at trening forbedrer den kognitive delen av hjernen, den delen som kan bli skadet med alderen.
Dette er den første studien som viser at rotter som utfører frivillig trening får redusert alders-utløst forverring i kognitive funksjoner som skyldes bakteriell infeksjoner og prosessene som ligger bak denne forverringen.

Kilde: Science. 2011 Nov 4;334(6056):606-7.Neuroscience. Another reason to exercise.Gitler AD.Source Department of Cell and Developmental Biology, Perelman School of Medicine, University of Pennsylvania, Philadelphia, PA 19104, USA. gitler@mail.med.upenn.edu This entry was posted in Health News. Bookmark the permalink.