Naturen som treningsarena

– Frisk luft koster ingenting, bare en dose innsats, sier Camilla Aastorp Andersen, bedre kjent som Treningsfrue.

Les også: – Ikke drøm deg bort

Trenger du tips og råd til hvordan komme i gang med trening, få en litt sunnere livsstil eller sette deg nye målsettinger? Da kan det være en god idé å søke råd hos folk som har gjort det samme selv. Vi fortsetter vår artikkelserie med de beste rådene fra en rekke treningseksperter og -bloggere.

Denne gangen er det blogger Camilla Aastorp Andersen, kanskje bedre kjent som Treningsfrue, som får æren av å avslutte artikkelserien. Hun peker på viktigheten av å ikke sette seg for høye mål i begynnelsen, og minner om at endring av livsstil tar tid.

– Dette er ikke noe som skjer over natta. Setter du deg små, realistiske mål er veien til suksess større enn om du setter deg altfor høye mål du vil slite med å nå. Motivasjon er nok en av de viktigste faktorene for å ikke falle av lasset, og sammen med en god dose positive opplevelser skal du se at dette går veien, sier Camilla.

Positive opplevelser
Positiviteten Camilla utstråler gjennom sosiale medier i aktivitetene hun gjør er ikke tilfeldig. Hun er rett og slett opptatt av å hente frem de positive opplevelsene og sørge for at disse blir med også på dager som er tunge.

– Mestringsfølelsen etter en treningsøkt du egentlig ikke hadde lyst til å dra på er noe av det beste som finnes, og det er en liten seiersfølelse i seg selv. Dørterskelen kan være tung, men det føles veldig godt når du faktisk overvinner den. Husk at mye sitter i gode vaner, rutiner og ikke minst hodet, fortsetter Camilla.

IMG_3493

Camilla Aastorp Andersen

Les også: Fire steg til suksess

Naturen som treningsarena
At Camilla er opptatt av variasjon i treningen kommer ikke som noen overraskelse for de som har fulgt henne i noen år. Hun prøver stadig nye ting, og elsker utfordringer – en innstilling hun håper smitter over til andre.

– Har du noen treningsformen du anbefaler folk å prøve i det nye året?
– Hva med å komme seg mer ut i naturen? Det koster ingenting å ta seg en løpetur eller gåtur, og kanskje finner du en løype du kan begynne å bruke for å måle fremgang. Kjør sirkeltrening ute, bruk trestokker, lekeapparater og mye annet for å trene ute. Det er kun deg selv som setter begrensningene. Frisk luft koster ingenting, bare en dose innsats, sier hun avslutningsvis.

Les også: – Ikke vær for streng med deg selv