Miniøkter har effekt!

Har du motivasjonsproblemer, se her!

En amerikansk studie viser at miniøkter gir god effekt.  Det er ikke nødvendig å svette i timesvis. Studien viste at 11 minutter styrketrening 3 ganger per uke var nok til å stimulere fettforbrenningen.

Hver forsøkperson i undersøkelsen forbrente 125 kalorier ekstra hver dag de trente.  I tillegg forbrente treningsgruppen langt mer fett resten av dagen, også mens de sov.

Praktisk gjennomføring av styrketreningen
Velg en øvelse for hver av de store muskelgruppene: benkpress, ryggløft, nedtrekk, nedpress (triceps), armcurl (biceps), skulderpress, lårpress, tåhev, situps, og rygghev.

Gjennomfør hver øvelse med kun ett sett og 10 repetisjoner. NB! Belastningen skal være så stor at du så vidt klarer de to siste repetisjonene i hver øvelse.

Hva skal til for å øke motivasjonen til trening?

Har du tenkt å begynne å trene som nyttårsforsett?
Er du utrent kan treningsmengden i denne studien være en god start.  Klarer du å gjennomføre denne treningsmengden de to første månedene har du med stor sannsynlighet lagt deg til gode treningsvaner.

Mange nybegynnere starter med en treningsmengde som er for høy og med fare for å sprekke.  Hold derfor litt igjen i starten.  Det er bedre å trene 3 korte økter i uken i et år enn å trene 3-4 lange for så å slutte etter en måned.

Etterhvert som treningen er blitt en del av de dagligdagse rutinene og du merker fremgang, vil motivasjonen øke og det blir naturlig å øke treningsmengden.

Hold motivasjonen oppe!

Kilde: Medicine and Science in Sport and Exercise