Løp med hunden din

Ta med hunden på løpetur slik at dere kan konkurrere sammen utover høsten.

Hvis du trenger en trofast treningspartner som alltid er like gira på en løpetur, så er hunden et perfekt valg. Når man i tillegg har et mål å trene mot – sammen med hunden – så er dette enda bedre. Vom Dogrun arrangerer flere konkurranser spredt utover sesongen hvor du kan delta sammen med din firbeinte treningskamerat.

Mange overvektige hunder
Overvekt blant hunder et er et stadig økende problem i den Vestlige verden. Franske undersøkelser viser at 40 prosent av alle hunder er overvektige, mens 50 prosent av hunder innlagt på klinikk er overvektige. Torill Moseng, president i Den norske veterinærforeningen og daglig leder av Mosengs dyreklinikk på Bryn i Oslo, sier at tallene er overførbare til norske forhold.
– Årsaken til fedmebølgen er at kjæledyrene adopterer vår livsstil. Det er viktig å utelukke at det ligger fysisk eller psykisk sykdom bak overvektproblemet. Veterinæren bør undersøke hunden før slanking iverksettes, for å utelukke for eksempel lavt stoffskifte og andre ting som gir overvekt, sier Moseng

Slår et slag for hundeaktivitet
For å motivere til aktivitet er det svært nyttig å ha et mål å trene mot. Det har arrangørene av Vom Dogrun tatt seriøst, og har satt opp fire løp denne sommeren hvor man deltar med hunden sin. Arrangementssjef Geir Jarle Bjørneng forteller at de gjennomførte det første Dog Run på Ekebergsletta i fjor høst, og det ble en umiddelbar suksess.
– Det er skremmende at det er så høy prosentandel overvektige hunder, og det må vi gjøre noe med. Vi ønsker å få folk i aktivitet, og hva er ikke bedre enn å gjøre det sammen med menneskets beste venn – nemlig hunden. Mange er flinke til å gå turer med hunden, men mange trenger nok også en ekstra dytt for å komme i gang. I Dogrun deltar du med hunden, alene eller på lag med familien eller venner. Du kan løpe eller gå, det viktigste er at du kommer deg ut og er i aktivitet med hunden, sier Bjørneng.
– Dog Run er moro, sosialt og aktivitetsskapende. Vi fikk mange tilbakemeldinger i fjor på at arrangementet var et flott initiativ for både hund og eier, og vi håper dette vil være med på å øke aktiviteten hos alle som eier hund, sier Bjørneng.

Meld deg på i dag
Det første løpet gikk av stabelen i Frognerparken i Oslo i mai, og deretter fulgte Setermoen opp med et flott løp i juni. Nå står Drammen 10. september og Ekeberg i Oslo 25. september for tur, og du kan melde deg på Dogrun i Drammen her, og Ekeberg her.