Linns vei til en bedre livsstil – uke 9

Sykdom og ferie er stikkordene for denne uka.

Før jeg begynte å trene, snakket Frank blant annet om at jeg ikke skal trene når jeg er syk. Jeg glemte å spørre hva han mente med syk, siden folk varierer veldig på hva de betegner som å være syk. Noen mener de er syke når nesen renner litt, mens andre tåler mye mer. Siden Frank er Frank, regnet jeg med at jeg ikke skulle trene dersom jeg var så syk at jeg ikke klarte å kle på meg treningstøyet uten hjelp. Denne uken har jeg derimot fått vite hva Frank mente, og det helt uten å spørre han.

Her kan du lese hvem Linn er.

I begynnelsen av uken fikk jeg halsbetennelse, og vurderte å ikke gå på trening siden jeg var i dårlig form, og hadde feber. Så fikk jeg en melding fra Frank, hvor han spurte om vi skulle trene. Så klart sa jeg ja, jeg takker aldri nei til en treningsøkt med Frank. Siden jeg ikke bruker halsen når jeg trener, mente jeg at jeg hadde ikke noe å klage på. Og med litt Paracetamol går jo feberen ned. Ergo, jeg kunne trene. Trodde jeg. Da jeg endelig hadde klart å komme meg bort på treningssenteret, skjønte Frank fort at jeg ikke var i form. Og så fikk jeg vite hva Frank mente om trening under sykdom. Det skal ikke forekomme.

Han fortalte meg klart og tydelig at det ikke er bra å trene når man har feber.

Jeg ville jo gjerne trene, så jeg prøvde å overtale Frank til å la meg trene, ved å si at jeg knapt hadde feber lengre på grunn av Paracetamolen, og at jeg var i bedre form enn tidligere på dagen. Til tross for iherdige forsøk på å overtale Frank, var det nytteløst. Jeg hadde hatt feber, og da var trening uaktuelt. Til slutt endte det med at vi heller skulle gå igjennom treningsprogrammet mitt for neste uke, som PT-studentene hans har laget til meg.

Underveis i øvelsene innså jeg at jeg faktisk var i dårligere form enn jeg først trodde, og at Frank atter en gang hadde rett i det han snakket om. Jeg klarte ikke en gang å ta en pushup på knærne, noe jeg vanligvis får til uten problemer.

Jeg har enda ikke blitt frisk, så det har ikke blitt ordentlig trening denne uken, bortsett fra på mandag. Gåturer var heldigvis helt greit for Frank, så det har jeg gjort i stedet for å trene. Da har jeg i alle fall vært i aktivitet, i stedet for å bare ligge rett ut på sofaen.

Det var veldig typisk at jeg skulle bli syk akkurat denne uken, hvor jeg hadde så store planer om å trene ekstra mye siden Frank og PT-studentene bestemte at jeg skal trene mindre i neste uke. Jeg har gjort meg fortjent til en ferie, var begrunnelsen.

Når dette blir publisert, har jeg kommet meg til Hellas med treningsstrikk i kofferten. Så nå ser jeg frem til å komme i god form igjen, noe som forhåpentligvis skjer raskt.