Linns vei til en bedre livsstil – uke 11

En god uke med motivasjon på topp!

Denne uken har motivasjonen vært på topp, så jeg er veldig fornøyd med hvordan denne uken har gått.

Her kan du lese hvem Linn er.

På mandag meldte jeg meg inn på et nytt treningssenter, siden medlemskapet mitt hadde gått ut på det forrige. Det nye treningssenteret har blant annet mange ulike gruppetimer, som jeg har sett frem til å prøve.

Jeg har blant annet prøvd TRX. Kort fortalt går TRX ut på å mer eller mindre henge etter armene/bena i slynger, samtidig som du gjør øvelser. Det høres kanskje noe spesielt ut, men det er noe av det morsomste jeg har vært med på. Dagen etterpå våknet jeg opp med tidenes gangsperre, og klarte knapt å komme meg ut av senga. Jeg har egentlig fortrengt hvordan gangsperren de første ukene i denne livsstilsendringen var, men jeg er ganske sikker på at gangsperren etter TRX var MYE verre. Jeg var støl i muskler jeg ikke en gang visste jeg hadde, i tillegg til at jeg var støl i muskler jeg stiftet bekjentskap med da jeg først begynte å trene. 

Denne uken har jeg også fått æren av å trene med en av Franks dyktige nyutdannede personlige trenere. Hun viste meg nye øvelser, som resulterte i en ekstrem gangsperre i leggene. Det var faktisk så ille at jeg ikke klarte å rette ut beina morgenen etter. Det gikk en liten halvtime fra jeg sto opp, til jeg klarte å gå normalt igjen. Selv nå, et par dager etter treningen, er det vondt å rette ut beina.

Jeg har også hatt en økt med Frank denne uken, hvor tredemølla ble godt brukt. Det er ingen hemmelighet at jeg ikke liker den, og spesielt ikke når jeg må jogge på den. Frem til nå har jeg kun brukt tredemølla når jeg ”måtte”, og ikke fordi jeg hadde lyst. Derfor forventet jeg at jeg ikke kom til å klare å holde ut så lenge på den. Utrolig nok så har kondisen min blitt bedre de siste par ukene, uten at jeg har merket det. Jeg klarte å fullføre Franks jogge-intervaller, uten å føle at jeg jogget mot lyset, slik som jeg har følt tidligere under Franks intervalltrening.

Da Frank fikk høre om alle mine treningsplaner den uken, med både gruppetimer, Frank-trening, og trening med hans tidligere student, sa han at jeg måtte ta det litt med ro, og ikke trene så enormt mye. Han mente jeg måtte ta en gåtur på torsdag, i stedet for å trene på treningssenteret som jeg først hadde planlagt. Jeg var ikke helt enig med Frank, men siden Frank stort sett alltid har rett, skjønte jeg jo at han sikkert hadde rett i det også. Da jeg våknet på torsdags morgen, kjente jeg at jeg var ganske sliten, og innså at Frank atter en gang hadde rett.  Tror det ble litt heftig å gå fra to uker med lite trening, rett på en uke med masse trening, med opp til to harde økter på en dag.

Jeg sjokkerte meg selv da jeg frivillig hadde to økter samme dag. Det var ikke noe jeg hadde trodd jeg skulle gjøre. Men jeg har virkelig fått sansen for trening, og syns det er veldig gøy.  Jeg har innsett at det faktisk er morsommere å trene en time, enn å ligge på sofaen og se på tv en time.

Ellers så var det helt fantastisk å endelig spise grønnsaker igjen. Selv overkokt blomkål smakte fortreffelig. Det er veldig uvant å gå rundt å ha lyst på grønnsaker, i stedet for noe usunt. Selv om suget etter noe usunt forsvant veldig tidlig i denne prosessen, hadde jeg egentlig forventet at det skulle komme tilbake litt senere. Nå er jeg ferdig med uke 11, og det har fortsatt ikke kommet tilbake. De få gangene jeg har lyst på noe, så har jeg bare litt lyst på det, og så forsvinner lysten etter så kort tid at jeg ikke en gang rekker å kjøpe det jeg har lyst på. Sannsynligvis kommer jeg ikke til å være like heldig med så korte cravings for all fremtid, og regner derfor med at senere en gang jeg får lyst på noe, rekker jeg både å kjøpe det, og å spise det.

Nå går jeg inn i uke 12 av prosjekt livsstilsendring med godt mot, gangsperre og cravings etter kålrabi.