Linns vei til en bedre livsstil – «opp- og nedturer»

I forrige uke nevnte jeg ikke noe om mat, så derfor tenkte jeg at jeg kunne gjøre det denne uken, etter 3.uke med oppfølging.

Her kan du lese hvem Linn er.

Noen av dere har sikkert lurt litt på om jeg har hatt mye lyst på godterier, potetgull, og generelt usunn mat, nå som jeg ikke skal spise sånt. Utrolig nok så har jeg ikke hatt lyst på noe av det. Eller, litt lyst har jeg jo hatt innimellom, men det har ikke vært mye. Men det er en ting jeg har hatt EKSTREMT lyst på. En brødskive med makrell i tomat. Helt siden jeg begynte med et nytt kosthold, har jeg ikke spist brød. Og brød var noe jeg spiste daglig før. Makrell i tomat var derimot ikke noe jeg spiste ofte, så hvorfor i alle dager jeg har hatt så ekstremt lyst på det, det aner jeg ikke. Men stort sett hver eneste dag i disse ukene har jeg gått rundt og hatt lyst på en brødskive med makrell i tomat. Om noen hadde sagt til meg at jeg kan få velge mellom to ting, den ene tingen er en skål med valgfritt godteri, og den andre er en brødskive med makrell i tomat, så hadde jeg uten tvil valgt det siste. Så jeg har gått rundt og ventet lengselsfullt på at jeg skal komme til uke 8 eller noe, og kanskje få innført en brødskive innimellom i kostholdet mitt.

På mandag etter nok en slitsom men veldig morsom treningsøkt med Frank, begynte vi å snakke om kosthold. Og så sa han ordene jeg har ventet så lenge på å få høre. Jeg kan spise brødskiver innimellom. Jeg trodde nesten jeg skulle falle av sykkelen da jeg hørte det. Og så måtte jeg spørre, ”kaaan æ få spis makrell i tomat også?” Det kunne jeg godt gjøre, sa Frank. Jeg kan ikke en gang beskrive lykkefølelsen jeg fikk da. ENDELIG skulle jeg få spise en brødskive med makrell i tomat. Det første jeg gjorde da jeg dro på butikken senere, var å spore opp grovbrød og makrell i tomat. Gjett hva jeg spiste til kveldsmat på mandagskvelden? Yes. Makrell i tomat.

Hver kveld skal jeg skrive dagbok om hvordan dagen har gått, og her er et lite utdrag fra mandagen: ”Nu e knækkebrød å brødskive i orden! Å makrell i tomat!!!! Så det hadde æ til kveldsmat. Det va helt nydelig himmelsk fantastisk nydelig godt. Trur det e det bæste æ har ete i heile år.”

Men etter litt prøving og feiling har jeg funnet ut at jeg ikke tåler mel noe særlig godt. Så da får jeg heller unne meg en brødskive en sjelden gang som belønning, selv om jeg ikke tåler det.

De gangene jeg får lyst på noe som jeg ikke skal spise, har jeg funnet ut hva jeg skal gjøre for ikke å falle for fristelsen. Som regel når jeg får lyst på noe, er det fordi jeg er sulten, og neste måltid er rett rundt hjørnet. Så da venter jeg til jeg skal spise, og så spiser jeg det som står på kostholdsplanen. Og når sultfølelsen forsvinner, forsvinner også suget etter noe usunt. Det hender jo også at jeg får lyst på noe til tross for at jeg er mett, men da sier jeg til meg selv at jeg ikke trenger å spise det. Jeg har jo som regel spist det før, og vet hvordan det smaker. Så da trenger jeg ikke smake på det igjen, siden jeg allerede vet hva det smaker.

Og så over til treningen. Denne treningsuken er jeg overhodet ikke fornøyd med. Jeg skal jo trene hardt seks dager i uken, men denne uken har det bare blitt fire gode økter på Gym Diablo (treningssenteret jeg bruker), i tillegg til en økt hjemme. Grunnen til det er noe som plaget meg veldig i forrige uke. Gnagsår. Denne uken presterte jeg å få en heftig infeksjon i et stort gnagsår. Så i tillegg til veldig mye vondt i foten, har jeg hatt mye feber, null matlyst, og generelt vært i elendig form.

Målet mitt for denne uken var jo å beseire tredemølla, men det gikk dessverre ikke. Men nå er jeg bare enda mer motivert til å klare det i uken som kommer. For nå skal jeg ikke ha flere vannblemmer og gnagsår. Jeg har kjøpt det som går an å kjøpe til de stakkars føttene mine nå. Nye svindyre joggesko, enorme mengder gnagsårplaster, gnagsårsokker, og en hel del ting i tillegg.

Nå er heldigvis infeksjonen nesten helt borte, og såret på bedringens vei. Så da satser jeg på at føttene holder seg friske, og at neste uke blir en superuke i forhold til trening!
Onsdag denne uken er dagen jeg er mest fornøyd med, for da beseiret jeg Keiservarden (366moh), etterfulgt av en god økt på Gym Diablo full av energi.

For en start på min livsstilsendring altså. Jeg velger heller å tro at det verste er over nå, og at det blir enklere fremover med tanke på utfordringene de siste ukene (kvalme, vannblemmer og infeksjon). Treningsmessig blir det sikkert bare verre. Eller, mer utfordrende og slitsomt. Noe jeg ser frem til. Etter denne ukens dårlige trening, er jeg bare enda mer motivert til å stå på fremover, siden jeg henger etter med treningen.