Lanserer Norges første landsdekkende helse- og treningssenterkjede

I dag ble en ny helse- og treningskjede lansert: Stamina HOT. I løpet av høsten vil 55 treningssentre og 40 Hjelp 24 kontorer dukke opp over hele landet med nytt navn og nye konsepter. Den nye kjeden blir dermed landets største i utbredelse. Sentrene tilbyr en unik kombinasjon av trening og forebyggende helsetjeneste tilpasset hele befolkningen.

Den nye treningskjeden Stamina HOT er resultatet av sammenslåingen mellom bedriftshelsetjenesten Hjelp24 og en rekke treningssentre. Alle landets Friskhuset-, Tren-sentre, et knippe Spenst sentre samt flere mindre treningssenterkjeder, vil i løpet av høsten skifte navn til Stamina HOT. HOT står for Helse Og Trening, og det er nettopp kombinasjonen av disse to elementene som gjør kjeden til noe helt nytt i Norge.

– Vi pløyer ny mark i norsk bedriftshelsetjeneste og treningsbransje. Stamina HOT tilbyr en unik kombinasjon av full-service treningssentre og omfattende bedriftshelsetjeneste. Samtidig får vi
en enestående lokal tilstedeværelse over hele landet. Vi er der folk er, sier Bjørn-Sigurd Johansen, administrerende direktør i Stamina HOT.

Lav terskel
Fysisk inaktivitet er vår tids største helseproblem. 950 000 nordmenn regnes i dag som fysisk inaktive, og det koster samfunnet 4 milliarder kroner årlig. Forskning viser at 70 prosent av sykefraværet i bedrifts- Norge kommer fra muskel og leddlidelser, ofte forårsaket av lav aktivitet og ensidig arbeidsstilling. Stamina HOT ønsker å bekjempe dette, og mener den beste forutsetning for å forebygge de vanligste belastningsskadene er gjennom regelmessig trening. Da er det viktig med et integrert helse- og treningstilbud tilpasset alle.

– For å få bukt med sykefraværet holder det ikke med et vanlig rabattilbud om trening. Da treffer du bare menigheten, de som allerede er i trening. Med en avtale om bedriftshelsetjeneste med trening går
vi inn i kjernen av problemet og tar tak i de som bærer sykefraværet i virksomheten. Vanligvis er det 10 prosent av de ansatte som bærer nesten alt sykefraværet i bedriften og det er de som må involveres.

Bredt tilbud
Stamina HOT skal, som navnet tilsier, legger til rette for bedre helse gjennom et bredt utvalg helse- og treningstjenester. Ambisjonen er at man under samme tak skal få alt fra gruppetimer, studiotrening og
personlige treningsinstruktører, bl.a. i kombinasjon med landets beste leger og eksperter på muskel- og skjelettbehandling.

-Vi ønsker at alle skal ha muligheten til å komme i form og holde seg friske. Samtidig sørger vi for at de som har eller får plager med muskel eller skjelett, skal få hjelpen de trenger, sier Johansen.

Den nye helse- og treningssenterkjeden Stamina HOT har allerede 70 000 privatmedlemmer, primært gjennom kjedene Friskhuset, Spenst og Tren, samt 4300 bedriftsmedlemmer gjennom Hjelp24. 55
treningssentre over hele landet vil skifte navn til Stamina HOT i løpet av perioden 10. til 30. september. Stamina HOT eies av private equity-selskapet Hercules Capital.

For mer informasjon, kontakt:
Adm.dir Bjørn-Sigurd Johansen, mob:900 36 358

Salgs- og markedsdir: Kari Aven, mob: 957 94 040

Nettside:

www.staminahot.no