Kombiner julehandel og trening i London

Er du en av mange som tenker å ta julehandelen i London, men ikke vil gå glipp av den daglige treningen? Vi har tipsene til hvordan du kan kombinere julehandel og trening i byen som har alt, enten du ønsker en rolige joggetur før alle folkene strømmer ut i gatene eller trening gjennom hele dagen mens du tråler all verdens butikker.

Mange skritt

Det absolutt viktigste uansett hvordan du legger opp turen, er å ta med gode sko. Avstandene på kartet kan virke små men i løpet av en dag går du fort opp mot 20.000 skritt om ikke mer, og dette er bare mellom alle severdighetene og butikkene. Legger du inn en liten omvei til hotellet eller unngår undergrunnen øker dette tallet veldig fort.

Undergrunn

Om du først foretrekker undergrunnen er det mulig å legge inn ekstra trening, spesielt for lårene. Det er noen av stasjonene i byen som har trappeoppganger. Istedenfor for å stå i kø til heisene kan du heller gå trappene. Covent Garden (193 trinn) midt i byen med en mengde butikker, eller Hampstead (320 trinn) som ligger nord i byen og har en av de beste utsiktene over London fra Hampstead Heath. Gjør du dette hver gang du har muligheten samt tyngden i handleposene øker blir dette en utmerket øvelse, akkurat som ‘farmers walk’. Vi anbefaler også at du har en god dagsryggsekk, slik du får fordelt vekten utover dagen.

Kjernemuskulaturen

Liker du heller å sette av en halvtime til løping eller rask gåtur har du en mengde muligheter. Hyde Park er et godt alternativ om du bor ved mellom Queensway og Oxford Circus eller High Street Kensington og Hyde Park Corner. Bor du litt lenger nord mot Euston er Regent Park og The Royal Parks et godt valg. Mellom disse to parkene finner du 11 treningsapparater slik du kan trene kjernemuskulaturen. En enkel og effektiv måte å holde alle musklene aktiv, og dagen kommer til å kjennes mye bedre.

Hotell og velvære

Eller synes du det er bedre å ta deg en treningsøkt inne i vante omgivelser? Det finnes en mengde hoteller sentralt i London som tilbyr det meste innen trening og velvære. Hva med å starte dagen med en svømmeøkt før en beveger seg ut i travle gater og avslutter dagen med et velfortjent spa. Her er mulighetene mange, det gjelder å finne det hotellet som passer for dine ønsker.

Uansett hvordan du legger opp turen, ønsker vi å motivere deg og vise at det er mulig med en treningsøkt selv om dagene er hektiske. Det kommer helt an på dine ambisjoner og mål. Vår anbefaling er å ha det gøy, og det vil du få om du følger noen av tipsene.

 

Stian skriver for My Real London, en opplevelseguide fra Expedia.