I form til sommer´n – uke 7

Yoga og ulike former for bevegelighetstrening er smart å integrere i treningsplanen din. I denne videoen ser du hvordan du kan øke bevegeligheten din.

Enten du f.eks. jobber på kontor, er yrkessjåfør, frisør eller rengjøringspersonale kan du før eller senere få en utfordring i forhold til begrenset bevegelighet/mobilitet i skuldre, rygg, nakke eller hofte. Statisk stillesitting er mye av årsaken til dette.

 

Les også: Mobilitetstrening – den nye oppvarmingen
Det er ikke bare i disse yrkene man er utsatt for begrenset mobilitet. Dette kan være en utfordring for mosjonister og idrettsutøvere også, og kommer ofte på grunn av ensidig trening med for lite eller fravær av bevegelighetstrening. På sikt kan dette føre til belastningsskader.

Her er en treningsvideo fra Trenpånett.no som er fin å integrere i treningsplanen din for økt bevegelighet, samt å forebygge mot belastningsskader:

Skadeforebyggende og prestasjonsfremmende med yoga
Yoga og ulike former for bevegelighetstrening er smart å integrere i treningsplanen din. Selv har jeg vært aktiv bokser i mange år, og pga. lite fokus på mobilitet og bevegelighet har det dessverre satt sine spor i form av fremover roterte skuldre og begrenset leddutslag.
I løpet av disse seks ukene med ”I form til sommer´n” har jeg blitt mer bevisst på mine begrensninger, og derfor satt i gang noen enkle tiltak ved å integrere denne økten i treningsplanen min. Denne økten utfører jeg evt. etter 4×4 og pyramideintervall økten, eller når det ellers måtte passe meg. Målet er å utføre den to ganger i uka.

 

Se også:
I form til sommer’n – uke 1
I form til sommer’n – uke 2
I form til sommer’n – uke 3
I form til sommer’n – uke 4
I form til sommer’n – uke 5
Ønsker du å prestere bedre i basisøvelser som knebøy, markløft og benkpress,  er det også en fordel å ha god mobilitet. Det fører til en bedre teknikk i øvelsene, og er samtidig skadeforebyggende.

Lykke til videre med en sunnere livsstil!
Sporty hilsen
PT Renate Bolland