Hva er hardt nok?

Retningslinjene for daglig fysisk aktivitet har blitt anbefalt til minst 30 minutter med moderat intensitet.  Ny studie viser at mange ikke vet hva «moderat» er.

Hensikten med denne studien var å undersøke om overvektige personer i alderen 26 til 50 år ville gjennomføre en treningsøkt med moderat intensitet dersom de ble bedt om dette.

Forsøkspersonene gjennomførte to økter på 30 minutter.  Den ene økten med selvvalgt intensitet på en innendørs bane.  Den andre økten med en intensitet tilvarende 60 % av maksimalt oksygenopptak på tredemølle.

Sammenligning av målingene viste at ved selvvalgt intensitet var intensiteten 6 % lavere enn en intensitet på 60 % av maksimalt oksygenopptak.

Lavere intensitet på treningen gir lavere kaloriforbruk.

Konklusjon
Når forskerne ba forsøkspersonene om å gå med en moderat intensitet i 30 minutter, var det en tendens til å velge for lav intensitet.

Med en intensitet på 60 % av maksimal oksygenopptak, som her blir definert som moderat intensitet, klarte ikke alle forsøkspersonene å gjennomføre i 30 minutters gå-test.

Dette viser at å vite hva moderat intensitet er kan være vanskelig for uerfarne.

Kilde: J Obes. 2012;2012:919051. Epub 2012 May 10. Do overweight and obese individuals select a «moderate intensity» workload when asked to do so? Hall CW, Holmstrup ME, Koloseus J, Anderson D, Kanaley JA. Source Department of Medicine, SUNY Upstate Medical University, Syracuse, NY 13210, USA.