Her er de mest populære treningslåtene blant nordmenn

Spotify avslører nå låtene som topper de treningsvilliges spillelister, basert på brukerdata fra 6,7 millioner spillelister på verdensbasis. Nordmenn har den siste tiden svettet mest til «Timber» av Pitbull ft Ke, «The Monster» av Eminem ft Rihanna og «Hey Brother» av svenske Avicii.

Topp ti-listen over de mest spilte treningslåtene i Norge:
1.     Timber – Pitbull ft Ke
2.     The Monster – Eminem ft Rihanna
3.     Hey Brother – Avicii
4.     Wake Me Up – Avicii
5.     Trumpsta (djuro Remix) – Contiez, Treyy G
6.     Talk Dirty – feat. 2 Chainz
7.     Burn – Ellie Goulding
8.     Roar – Katy Perry
9.     Work B**ch – Britney Spears
10.  You Make Me – Avicii

For å lytte til hele listen, klikk her.

Macklemore & Ryan Lewis står bak den mest populære låten på verdensbasis
“Can’t Hold Us” av Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton er den mest populære treningslåten på verdensbasis. Hele 6,7 millioner spillelister på Spotify har blitt analysert for å kartlegge hva brukerne lytter til under treningsøkten. “Can’t Hold Us” er etterfulgt av “Wake Me Up” av svenske Avicii, “Till I Collapse” av Eminem og “Don’t You Worry Child” av Swedish House Mafia feat. John Martin.

Den ultimate spillelisten for treningsøkten

Januar er måneden hvor nyttårsforsett settes, og for mange innebærer det en sunnere livsstil. For å bidra til at Spotify-brukerne opprettholder treningsmotivasjonen og prestasjonsnivået, har streamingtjenesten inngått et samarbeid med «Music in Sport and Exercise»-gruppen hos Brunel University i London, for å finne frem til den ultimate spillelisten for trening. Resultatet er en spilleliste bestående av godt kjente låter som øker prestasjonsevnen på grunn av tempo (BPM – beats per minute), rytme og lyrisk innhold.

Dr Costas Karageorghis ved Brunel University har fått mye internasjonal oppmerksomhet for sin forskning på de psykologiske, psykofysiske og de ergogeniske effektene ved bruk av musikk i sammenheng med fysisk aktivitet, og har følgende å si om saken.

– Ved å lytte til låter som ligger en til to BPM-nivåer over egen komfortsone, samt synkronisere bevegelsene med takten i musikken, øker intensiteten på treningsøkten. Dette vil øke arbeidskapasiteten – uten at intensitetsforskjellen oppleves merkbart hos lytteren.

Den ultimate spillelisten for trening har blitt utviklet så at den matcher treningsøkten, og inneholder låter som tempomessig passer for øktens ulike faser: oppvarming, selve økten som krever høy intensitet, samt uttøyning og avslutning av økten.

Her er topp ti-listen for den ultimate treningsøkten:
1.     Roar – Katy Perry
2.     Talk Dirty – Jason Derulo ft 2 Chainz
3.     Skip To The Good Bit – Rizzle Kicks
4.     Get Lucky – Daft Punk ft Pharrel Williams
5.     Move – Little Mix
6.     Need U 100% – Duke Dumont ft A*M*E
7.     You Make Me – Avicii
8.     Feel My Rhythm – Viralites
9.     Timber – Pitbull ft Ke
10.  Applause – Lady Gaga

For å lytte til hele listen, trykk her.