Hemmelighetene bak en flat og stram mage.

Mange ønsker seg en flatere mage.  Her får du noen tips for hvordan få til dette.

Mennesker over hele verden bruker mange penger og mye energi hvert år for å få oppfylt ønske sitt om en flatere mage.  Det finne mange hundre forskjellige mageapparater å få kjøpt, som ab-roller, ab-rock it, ab-do it og ab-doll med mer.  Mange tror at slike apparater medfører at du får en slank og stram mage slik som de alltid har ønsket seg.  Beklageligvis er det ikke slik. Mesteparten av disse produktene gir deg lite målbar fremgang i treningen mot en flatere mage.  Dette fordi apparatene ikke fjerne fettet som ligger som et lag utenpå magemusklene.

Skal du klare å redusere livvidden må du ha en grunnleggende forståelse om hvordan magemusklene virker og hvordan øke fettforbrenningen.  Det første du må vite er forskjellen mellom fett og muskler.  Fett er overskudd av kalorier og er hovedsakelig lagret utenpå musklene våre.  Muskler er fibrer og kontraherer eller forkorter seg med hensikt å skape bevegelse.  Fett kan ikke bli til muskler og muskler kan ikke bli fett.  Men du kan miste muskelmasse og legge på deg fett.  Dette skjer med mange mennesker.

Så dersom ditt mål er å redusere omkrets rundt mage og få en flat mage, er det første du må gjøre å redusere fettlaget som ligger utenpå.  Vi har alle en flat mage, det er bare noen som har mer fett enn andre lagret her.

Den beste måten å få flat mage på er kombinasjon av styrketrening (med ekstra fokus på mage regionen), utholdenhetstrening (intervalltrening) og stabilt blodsukker (noe som gjør at du lettere holder deg unna småspising og gjør at det er lettere for kroppen å bruke fett som energikilde).

Her er 4 konkrete råd for flat og sterk mage:

1.    Utfør styrketrening med progresjon

En av funksjonen til magemusklene er å bøye kroppen fremover.  I tillegg er magemusklene med på å rotere overkroppen til begge sider.   

Når du trener magemusklene så legg inn følgene øvelser:
1-2 øvelser som medfører fremoverbøying, f.eks  crunch, situps, etc.
1-2 øvelser som medfører fremoverbøying til siden,f.eks side crunch, skråsitups etc.
1-2 øvelser som medfører rotasjon av overkropp for eksempel rotasjon i apparat.

Magemusklene bør trenes 3 ganger i uken.  Tenk progresjon, økt antall repetisjoner og ha korte pauser mellom serier og repetisjoner. Her er et konkret magetreningsprogram.

2.    Tren intervalltrening

Utholdenhetstrening er viktig.  Gjøres dette riktig kan det være med på å øke din forbrenning i 4-24 timer eller mer.  Dette betyr at du har mindre sjanse for å lagre kaloriene du spiser som fett da de går med i forbrenningen din.  I tillegg er denne treningen med på å forbrenne fett.

Denne intervalltreningen kan utføres som løping, sykling eller svømming.  Her kan du lese hvordan du kan trene for optimal fettforbrenning.

3.    Stabilt blodsukker

Hold blodsukkeret ditt stabilt gjennom hele dagen.  Dette er veldig viktig for å holde fettforbrenningen oppe.  For å klare dette må det spises ofte, hver 2-3 time.  Gi da kroppen det den trenger hele tiden.  Kroppen bruker kalorier 24 timer i døgnet, så hvorfor gi den det bare en eller to ganger for dag?  Husk at kroppen trenger frukt, grønnsaker, nøtter, bær, hele korn og protein (kylling fisk, magert kjøtt, egg, etc.).

Mange er opptatt av hvor mye fett det er i maten de spiser, eller hvor sunn den er.  Kalorier er kalorier uansett hvor de kommer fra.  Tilfører vi kroppen mer enn den trenger, ja da blir det gjort om til fett.
Dette betyr ikke at hva du spiser ikke er viktig, men det er mengden du spiser som avhenger av hvor mye fett du kan miste.  Gjør sunne valg så ofte som mulig. Her er noen kostholdstips.

4.     Få profesjonell hjelp

Klare du ikke å få til dette på egenhånd, søk profesjonell hjelp.  Det kan være informasjon på internett eller på et treningssenter.  Finner du seriøse aktører finnes det mye hjelp å få.

Har du et seriøst ønske om å få strammere og flatere mage, anbefales det å bruke de 4 tipsene som er gitt i artikkelen her.  Disse 4 strategiene kan hjelpe deg  å få kontroll på forbrenningen og du vil kunne få en økt fettforbrenning og du vil føle deg bedre.