Gå ned 5 kilo på 3 uker med disse øvelsene

Nei, det er ikke enda en tulleartikkel som det trykkes opp 10 stykker av i løpet av en uke i diverse aviser og ukeblader her i Norge.

Og ja, jeg skal spare deg for å lese om halvdype knebøy med kroppsvekt, biceps curl med strikk og planken på knær.
Det er en artikkel som baserer seg på min frustrasjon over alle trenere og ”trenere” som uttaler seg om hvor lett det er å komme i form og se awesome ut. Dette fungerer jo ikke!
Og ja, den artikkelen er ærlig. Kanskje for ærlig.

”Så lite skal det til for å gå ned 5kg på 3 uker”
”5 beste øvelser som du kan gjøre hjemme for å få en flat mage ”

Les også: Fettforbrenning i det virkelige livet

Seriøst! Det går ikke en dag uten at en av de tre største avisene i landet legger ut noe sånt.
Jeg blir ikke overrasket om ” Sitt og se på TV, spis pizza og gå ned 5 kg” dukker opp i på TV´en snart.  Eller vent litt, den har jo allerede vært der – disse elektrodene som du setter på kroppen som bygger muskler på no time- Elektrostimulering kalles det. Det funket jo drittbra!  Alle 30-40 åringer som går på stranda i sommer har six-pack og har 40cm i omkrets rund overarmen.
Kan ikke en avis komme med et sånt overskrift- «Du må trene grisehardt og spise meget sunt for å gå ned 5 kg på 3 uker».   Det hadde jeg virkelig digget. For det er det som er realiteten!

Les også: Mat som får frem magerutene

Om du kommer til en dyktig trener, legger ut 6000 kroner på bordet og sier at du skal gå ned 5 kg på 3 uker så bør du få følgende svar: ”Tren hardt, hardere enn noen sinne, hold deg til en strikt diettplan, gjør dette uten å jukse, så fikser vi det”. Om din trener sier at du må gjøre det de anbefaler i siste artikkel i tabloidavisen, så bør heller snu i døra og bruke penger på det TV-shopapparatet som jeg snakket om tidligere. Da kan du i hvert fall slippe å svette, men heller sitte hjemme, se på Simpsons og oppnå det samme resultatet.
Samfunnet må forstå at det finnes ingen snarveier til raske resultater. Skal du gå ned 5 kg på 3 uker så kreves det innsats som tilsvarer målet. Skal du gå ned 5 kg på 3 uker, så kreves det hardt arbeid, hjemme på kjøkkenet og på treningssenteret. Nei, ikke hjemme i stua med egen kroppsvekt og slynger i taket. Vær ærlig med deg selv og innrøm at de som trener hjemme er ikke de som går med sixpack på stranda.
Det hjelper ikke å bytte ut vanlig Cola med Cola light. Det hjelper ikke å møte opp på treningssenteret, sykle i 30 minutter mens du prater med kompisen ved siden av deg, late som du tøyer hamstring og gå hjem.

Les også: Trening foran slanking

Gjør dette:

Tung trening, tunge vekter, høy metabolsk stress, store baseøvelser. Løp, ro med høy intensitet. Jo hardere jo bedre. Jo lengere jo bedre. Jo oftere jo bedre- helst hver dag.

Gjør ikke dette:

Kjøp deg en dyr pulsklokke med GPS, enda dyrere sykkel,  fancy sykkeldrakt som de har på Toure de France og lur deg selv med at du har hatt en bra økt, når du i virkeligheten har ligget på 63% av din makspuls hele turen.

Gjør dette:

Kutt ut drittmat. Drikk ikke Cola og øl. Spis ikke sjokolade og is. Og da mener jeg spis IKKE den isen.
Spis BARE kjøtt, fisk, egg, ost, skalldyr, grønnsaker, nøtter, frukt og drikk vann.

Gjør ikke dette:

Bruk utrykket «men jeg må jo få love til å kose meg» hver gang du har lyst på sjokolade, pizza, cola, øl, loff, kaker.
” Ja men vi har kaker på kontoret hver fredag” – Spar meg!
”Hmm… her var det ingenting nytt”. ”Dette har jeg hørt før”- tenker du sikkert.
Det stemmer. Men har du noen gang gjort dette?
Hold deg til det som du skal gjøre i disse 3,6,9 uker. Ikke gå inn for å mislykkes og skuffe deg selv. Hold deg til målet!
Om det høres for hardt ut for deg, så kan du isteden følge trenings- og kostholdsrådene i tabloidavisene. Så sees vi på stranda om 3 uker.

Artikkelen er levert i samarbeid med Akademiet For Personlig Trening.