Flest nordmenn foretrakk will.i.am & Britney Spears til januar-treningen

Spotify inneholder over 2,8 millioner spillelister for trening. Nå avslører streaming-tjenesten hvilke låter som fikk flest nordmenn til å bevege seg i januar.

•         8. januar var dagen flest norske Spotify-brukere kom i gang med treningen i 2013
•         Britney Spears og will.i.am får flest nordmenn opp av sofaen
•         Ung DJ-duo fra Hokksund er mest foretrukket av norsk musikk

29. januar 2013: I kjølvannet av julens late dager, er januar måneden hvor nordmenn skal gjenvinne en sunn livsstil. Med motiverende musikk i ørene, skal vekter løftes og kilometer løpes. Nå har Spotify analysert treningslistene til sine norske brukere, for å avsløre hvilke låter som fikk oss opp av sofaen i årets første måned.

Spotifys liste viser at norske brukere foretrekker popmusikk til treningen, og dette er felles for både kvinner og menn. Scream & Shout av will.i.am og Britney Spears er den låten flest norske Spotify-brukere har blitt motivert av i januar.  Svenske Swedish House Mafia følger etter med sin hitlåt Don’t You Worry Child, mens David Guetta og She Wolf er den tredje mest spilte treningslåten. Norske DJ Broiler med Afterski er også foretrukket blant norske brukere, og er den åttende mest spilte låten på lista.

Topp ti-treningslåter for norske brukere av Spotify:
1.       Scream & Shout – will.i.am & Britney Spears
2.       Don’t You Worry Child (Radio Edit) [feat. John Martin] – Swedish House Mafia
3.       She Wolf (Falling to Pieces) [feat. Sia] – David Guetta
4.       Diamonds – Rihanna
5.       Battle Scars – Lupe Fiasco
6.       Gangnam Style – Psy
7.       One Day / Reckoning Song (Wankelmut Remix) – Asaf Avidan & the Mojos
8.       Afterski – DJ Broiler
9.       Sweet Nothing – Calvin Harris
10.   Radioactive – Imagine Dragons

For å lytte til hele den norske topplisten, klikk her.

Angela Watts, VP for global kommunikasjon i Spotify har følgende å si om norske brukeres treningsstart i 2013.
– Vår streaminganalyse av norske treningslister viser at nordmenn tok seg noen ekstra fridager inn i det nye året. 8. januar var dagen flest Spotify-brukere søkte seg tilbake til treningsstudioet for å sette nyttårsforsettene ut i livet. Vi ser at musikk er en viktig nøkkel i treningen for mange, og er glad om vi kan bidra til at flere kommer seg i bevegelse.

For inspirasjon til egne lister, kan Michelle Obamas treningsliste kan bli lyttet eller linket til her.

Alle nevnte spillelister fra Spotify kan embeddes og legges inn i redaksjonelt innhold, ved bruk av Spotify Play Button. Om du ønsker hjelp til å embedde låter, album eller spillelister finnes det en enkel guide på Spotifys blogg, her.

Om Spotify
Spotify er en prisbelønnet digital musikktjeneste som gir deg direkte tilgang til over 20 millioner låter*. Vår drøm er å gjøre all musikk i verden tilgjengelig for alle, uansett hvor og når man ønsker det. Spotify gjør det enklere enn noensinne å oppdage, administrere og dele musikk med venner, og samtidig sikre at artister får sin del.

Spotify er tilgjengelig i 17 land: USA, Storbritannia, Sverige, Finland, Norge, Danmark, Frankrike, Tyskland, Østerrike, Belgia, Nederland, Spania, Australia, New Zealand, Irland og Luxembourg med mer enn 20 millioner aktive brukere, og over 5 millioner betalende abonnenter.

www.spotify.com