Her får du tipsene du trenger for å lykkes med hjemmetrening og gjøre det til en god rutine!
Tips 1: Gi beskjed til de du bor sammen med om at nå er det treningstid
Dersom det er andre personer til stede i boligen din, bør du si fra på forhånd om at du skal trene. Da blir det lettere for dem å respektere treningstiden din og ikke forstyrre deg. Hvis du lett blir distrahert av andre personer, kan du prøve å gjøre treningen på et eget rom der du får være alene.
Alternativt kan du invitere de du bor sammen med til å delta i treningen sammen med deg. Kanskje hele familien kan trene sammen? Det er hyggelig å trene sammen, og det kan fungere som ekstra motivasjon!
Les også: Få tilbake treningsmotivasjonen!
Tips 2: Fjern øvrige distraksjoner
Nå har du allerede håndtert den mest krevende distraksjonen, nemlig andre mennesker. Neste steg er å gjøre det du kan for å unngå at du blir forstyrret under trening.
Det enkleste tiltaket du kan gjøre for å unngå forstyrrelser er å legge bort mobiltelefonen din. Har du mobilen for hånden er det ofte fristende å sjekke Instagram eller nettaviser i pausene. Plutselig har den 2 minutter lange pausen strukket seg til 10 minutter, og du ender opp med å kutte ned på økten for å rekke å bli ferdig. Skru av lyden på mobilen og legg den i et annet rom slik at den ikke forstyrrer deg.
Hvis du er nødt til å bruke mobilen under trening for å spille av musikk, ta tiden eller følge med på en treningsvideo, kan du i det minste skru av varslinger eller skru på «ikke forstyrr»-modus.
Tips 3: Legg en realistisk plan for tidspunkt og varighet
Når du planlegger økta er det viktig å tenke realistisk. Hvor lenge tror du at du klarer å holde fokus når du trener hjemme? Et godt tips kan være å starte med korte økter de første gangene, for deretter å øke varigheten når du har kommet litt inn i rutinen. Dersom du setter opp en for lang økt, er det større sjanse for at du blir distrahert.
Les også: Motivasjon og planlegging
Forsøk også å planlegge når treningen skal gjennomføres. Når tror du at du vil ha mest overskudd? Når er det lettest å trene uforstyrret? For noen vil det tidspunktet være på morgenkvisten før arbeidsdagen starter, mens for andre kan det være på kvelden etter at ungene har lagt seg.
Som alltid når det er snakk om trening, ligger mye av nøkkelen i god planlegging!
Tips 4: Sørg for at treningen gir mening
Pass på at du planlegger økter som gir mening for deg. Ønsker du å bli sterkere? Velg en tung styrketreningsøkt hvor du kjenner at du utfordrer musklene dine. Er det å bedre kondisjonen som er målet ditt? Da sørger du for å velge øvelser som får opp pulsen din.
Når treningen gir mening og du ser hensikten med det du driver med, er det mye lettere å gjennomføre uten avbrudd. Du må kunne se sammenhengen mellom det du treningen du utfører og målene du ønsker å oppnå. Pass derfor på at du velger et hjemmetreningsprogram som passer for dine målsetninger!
Tips 5: Velg øvelser du liker!
Det siste tipset handler rett og slett om motivasjon og trivsel. Forsøk å velge øvelser som du trives med!
Mange faller ut av hjemmetreningsrutinen før de egentlig er i gang, fordi de ikke trives med programmet de har begynt på. Dette kan unngås ved å velge øvelser som du har et godt forhold til fra starten av.
Les også: Kjernetrening på stuegulvet
Kanskje du til og med kan anskaffe noe enkelt utstyr som gjør treningen morsommere? Dersom du liker å trene tung styrketrening, kan du for eksempel kjøpe deg en kettlebell. Hvis kjernetrening er greia di, kan du få tak i et dørstativ som gjør det mulig å drive slyngetrening hjemme. Det er en relativt liten investering som kan virke inspirerende og gjøre hjemmetreningen mye morsommere!