Detaljene som gir hodepine

Hvor avansert trenger vi å gjøre ting?

Informasjon om trening, kosthold og helse kan ofte være forvirrende når det legges på et for vanskelig nivå. Mer forvirrende enn opplysende og nødvendig. Dette er en av de store utfordringene i fagmiljøet da alle ønsker å briljere med god kunnskap og faglige termer, hvilket er ubrukelig i et folkehelseperspektiv.

 

Alt for mange bruker for mye energi på små, uviktige detaljer når det gjelder trening og kosthold, hvilket er forståelig i en jungel av informasjon og misinformasjon. Som resultat av at vi ofte presenterer informasjon som forvirrer kommer en rekke spørsmål i kjølevannet.

Spørsmål som «Når på dagen er det best å trene?», «Er det bedre med kylling enn egg?», «Hvor mange gram protein skal jeg spise til kveldsmat?» og «Er banan bedre enn eple?»,  «når på dagen er det best å trene?» , «er tre sett bedre enn to?» = unødvendig over-analysering.

Sørg for at du trener hardt, smart, spiser sunt og variert, sover nok og gjentar til du har oppnådd det du vil. «Krydderet» på toppen vurderes senere om i det hele tatt. Det er forståelig at man vil spesialisere og optimalisere kostholdet og treningen så mye som mulig slik at man får utnyttet de siste mulige prosentene, men det er ikke nødvendig før man når et høyt nivå, og selv på toppnivå er det mye som lages mer avansert enn det behøver å være.

Keep it simple!

Artikkelen er levert i samarbeid med Akademiet For Personlig Trening.